tiistai 19. toukokuuta 2015

Helppoja herkkuja hedelmistä


Kuulostaako tutulta tilanteet, joissa pitäisi loihtia nopeasti mielellään terveellistä välipalaa tai naposteltavaa itselleen tai isommallekin porukalle? Kun jääkaapissa tai keittiön pöydällä on muutama hedelmä, mutta ei sitten mitään ideoita mitähän niistä nyt sitten keksisi? Itse ainakin huomaan aina välillä funtsivani näitä. Onneksi visuaalisuus on puoli ruokaa ja hedelmät niin kauniita, että ilman sen kummempaa vaivannäköä saa niistä loihdittua ihania herkkuja! Tässä pari nopeaa ja helppoa kokeilua kuluneelta viikolta. :)


Vesimelonipizzaa (samoin kuin -kakkua) olen suunnitellut jo pitkään testaavani. Tällä kertaa kaapista kuitenkin löytyi cantaloupe-melonia. Ihan kunnon pizzasliceja siitä ei saanut leikattua, mutta jonkinlaisia kuitenkin. Vain mielikuvitus on rajana, näistäkin tuli oikein hyviä ja raikkaita. Päällä mansikkaa, kiiviä ja tuoretta pinaattia.


Hedelmistä tehdyt mehujäät (fruit popsicles) ovat olleet viime aikoina niin ikään paljon esillä. Mehujäämuotit täytetään marjoilla tai hedelmillä (mielellään niin että hedelmäviipaleet tai -palat tulevat muotin reunoille) ja kaadetaan joukkoon esim. omenatäysmehua, kuten itse olen tässä tapauksessa tehnyt. Helppoa ja herkullista, maistuu etenkin lapsille varmasti varsinkin kuumina kesäpäivinä. :) Niiden varalle kannattaa kurkata myös aiempia mehujää-vinkkejäni vuosien takaa täältä!


Onko sinulla vinkkejä tai suosikkeja helpoista tai nopeista hedelmäherkuista?

Kivaa viikkoa :)

2 kommenttia:

  1. Ihania juttuja ja tutulta kuulostaa sikäli, että harrastan usein jotain helppoja ja nopeita hedelmätarjoiluja kahvipöydän osana. Melonit ovat usein käytössä. Tuo sinun koristeltu versiosi on kyllä näyttävä! Kesällä mansikat ja muut oman maan marjat tai herneet. Joskus myös viipaloin omenoita ja levitän maapähkinävoita päälle ja ehkä ripauksen kaneliakin. Suklaaseen dipatut banaanitkin on joskus tullut kokeiltua. Smoothieita hurautan myös vieraille usein.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Paula! Omenat maapähkinävoin kanssa kuulostaa hyvältä, pitääpä testailla joku kerta! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...