perjantai 15. toukokuuta 2015

Pala kakkua


Ihastuin avokado-suklaamousseen niin kovasti, että aloin saman tien selvitellä, voisiko samalla periaatteella saada aikaiseksi jonkinlaisen suklaamoussekakun. Ja reseptejähän löytyikin tähän(kin) enemmän kuin kiitettävästi. Niistä sopivasti tuunailemalla ja yhdistelemällä oli lopputuloksena, että meillä herkuteltiin siis äitienpäivänä suklaisissa merkeissä. :)

Tein kakun pakkaseen pari päivää aikaisemmin, ja otin edellisenä päivänä jääkaappiin sulamaan ennen tarjoilua. Jännitin hieman värin tummumista avokadon tai banaanin johdosta, mutta minkäänlaista muutosta ei tapahtunut ja ilokseni saimme ihastuttavan, herkullisen suklaakakun äitienpäivän aamiaispöytäämme. :)



AVOKADO-SUKLAAMOUSSEKAKKU

Pohja:
2,5-3 dl saksanpähkinöitä tai muita pähkinöitä
1,5-2 dl kuivattuja taateleita
1 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus suolaa ja kookosöljyä

Täyte:
3 kypsää avokadoa
2 kypsää banaania
0,5-1,5 dl raakakaakaojauhetta, riippuen siitä kuinka tummaa suklaata haluat
4-5 rkl hunajaa tai muuta makeuttajaa (esim. agave)
noin 1 tl kanelia
noin 1 tl aitovaniljauutetta
ripaus suolaa
0,5 dl kookosöljyä

Valmista pohja. Sekoita pähkinät blenderissä, lisää taatelit pieninä paloina, lisää kaakaojauhe, suola ja kookosöljy. Painele leivonpaperilla vuorattuun vuokaan (20-25cm, riippuen haluatko pienen ja korkean vai ison ja matalamman kakun) ja laita pakastimeen jähmettymään.

Valmista sillä välin täyte:
Sulata kookosöljy vesihauteessa. Sekoita blenderissä avokadot, banaanit ja lisää kaikki muut ainekset. Lisää lopuksi sulatettu kookosöljy ja sekoita, kunnes massa on sileää ja moussemaista. Lisää tarvittaessa makeutusta.

Kaada täyte pohjan päälle ja laita kakku jälleen pakkaseen jähmettymään. Jos haluat nauttia kakun heti, anna sen olla pakkasessa noin tunti valmistuksesta. Jos taas haluat syödä kakun vasta myöhemmin, ota se edellisenä iltana ennen tarjoilua pakastimesta jääkaappiin sulamaan. Tarjoile tuoreiden marjojen kanssa ja koristele makusi mukaan esim. kaakaonibseillä tai suklaalastuilla.

Herkullista viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...