lauantai 10. lokakuuta 2015

Hunajainen chili-ananas-banaanismoothie

* Postaus yhteistyössä Hunajainen SAM Oy:n kanssa*
 

Chili on nyt meidän perheessä kova juttu. Osa perheenjäsenistä innostui kevättalvella chilin kasvatuksesta, ja siitä lähtien meillä onkin ollut asunnossa chiliä kasvamassa eri muodoissaan - aina siemenistä asti upeiksi punaisiksi paprikoiksi.

Chili onkin mitä parhain mauste ja myös syksyn kylmiin viimoihin ja flunssakauteen erinomainen "troppi", jota nauttimalla pöpöt kaikkoavat miltei takuuvarmasti.

Toinen kestosuosikkini keittiössä on jo useamman vuosikymmenen ajan ollut hunaja eri muodoissaan. Erityisesti maustetut hunajat ovat sellaisia, joita helposti innostun testailemaan ja maistelemaan niin ruoanlaitossa kuin leivonnassakin. Makeutusaineena hunaja toimii loistavasti valkoisen sokerin korvaajana, ja meillä käytetäänkin pitkälti hunajaa jälkiruokien ja leivonnaisten makeuttamiseen. Myös terveysvaikutuksia hunajasta löytyy valtavasti.

Olinkin erittäin ilahtunut saadessani kotimaiselta perheyritykseltä Hunajainen SAM:lta testiin heidän kaksi Aroma Deli -sarjan uutuustuotettaan, joihin ihastuin heti:  Hunaja & Chili sekä Hunaja & Inkivääri. Etenkin ensiksi mainittu kuulosti aivan täydelliseltä yhdistelmältä!



"Liitimme yhteen luonnon Hunajan sekä aromikkaan Inkiväärin ja vahvan Chilin. Täynnä aitoa makua ja puhdasta, käsittelemätöntä Akaasiahunajaa, jossa kaikki vitamiinit, mineraalit ja entsyymit ovat tallella. Lopputuloksena kaksi klassista makuyhdistelmää, joissa makeus ja mausteisuus kohtaavat makuhermoja kiehtovalla uudella tavalla. Nämä lempeän tuliset Hunajamausteet vääntyvät suoraselkäisesti kaikkiin ruokiin ja juomiin, antaen tilaa muille mauille hengittää mutta säilyttäen samalla oman vahvan persoonansa.
Yhdistele rohkeasti, hengitä syvään ja anna palaa! Puhalla lempeää tulta."
 
Koska rakastan smoothieita ja smoothiekulhoja, päätin lähteä testaamaan ensiksi, kuinka Hunaja & Chili toimisi smoothiessa eksoottisen ananaksen sekä pehmeiden kookoksen ja banaanin makujen kera. En todellakaan joutunut pettymään, vaan lopputuloksena oli juuri niin ihastuttava yhdistelmä kuin arvelinkin! Pidin erityisesti siitä, että chilin makua oli hunajassa mukana reippaasti ja se toi smoothien makeisiin ja pehmeisiin makuihin juuri sopivasti tulisuutta. 

Viileiden syystuulien puhaltaessa ja flunssankin riehuessa, mikäpä olisikaan sen parempi tapa aloittaa päivä kun tämä chilillä ja hunajalla terästetty aamusmoothie. Suosittelen!


HUNAJAINEN CHILI-ANANAS-BANAANISMOOTHIE

Iso kannullinen (noin 4-6 annosta riippuen lasien koosta)

3 banaania
1 iso, kokonainen kuorittu tuore ananas
2 dl kookosmaitoa
2 rkl Hunajainen SAM Hunaja & Chili -hunajaa
n. 4 dl vettä
koristeeksi tuoretta korianteria tai mintun lehtiä

Paloittele kuoritut banaanit ja ananas blenderiin. Lisää kookosmaito, hunaja, vesi ja sekoita kaikkia niin pitkään, että smoothiesta tulee sileää. Koristele tuoreella korianterilla tai mintun lehdillä halutessasi.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...