tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kasvisherkkuja pääsiäispöytään

* yhteistyössä Foodin *



Mitä pääsiäisenä syötäisiin? Siinäpä ajankohtainen kysymys, etenkin jos etsii vaihtoehtoja perinteisille pääsiäisruoille. Meillä päädyttin tänä vuonna tällaiseen menuun, jonka kehittelin fiilispohjalta vähän viime tingassa. Kaikki annokset sopivat kasvisruokavalioon ja halutessaan niistä saa helposti tuunattua myös täysin vegaaniset versiot.


Salaattiin halusin jotakin keväisen keltaista ja raikkaan vihreää. Proteiininlähteenä ja ruokaisuutta mukaan tuomassa Foodinin vihreät linssit.

LINSSI-APPELSIINISALAATTI (n. 5-6 hengelle)

puolikas kerä jäävuorisalaattia

1 jääsalaatti
n. 250 g tuoretta pinaattia
n. 200g Foodin vihreitä linssejä*
2 appelsiinia

1/2 kurkku
koristeeksi herneenversoja

Huuhtele linssit huolella ja keitä noin 20-25 min, huuhtele keitinvesi pois. Valmista sillä välin salaattipohja, huuhtele ja pilko salaatit kulhoon. Lisää linssit, paloiteltu kurkku, appelsiini ja herneenversot. Tarjoa halutessasi lisänä oliiviöljyä tai muuta salaattikastiketta. 



Pääruoan suhteen halusin tehdä jotakin helppoa, nopeaa ja uunissa valmistuvaa. Jo kymmenisen vuotta sitten sattumalta löysimme ja otimme käyttöön tämän ohjeen, jonka ideaan ihastuimme juurikin sen helppouden vuoksi. Aikojen saatossa olen tuunaillut ohjetta ja mm. alkuperäisen ohjeen kalkkuna on vaihtunut tofuun tai soijasuikaleisiin. Myös mausteiden suhteen reseptiä voi varioida lähes loputtomiin. Tällä kertaa aasialaisvivahteinen hunajan, soijakastikkeen, kookosmaidon ja keltaisen currytahnan yhdistelmä oli myös lasten makuun.


KOOKOS-TOFU-VIHANNESVUOKA (2 keskikokoista uunivuokaa, noin 2x5 annosta)

n. 200-300g täysjyväriisiä tai -ohraa
1 paketti tofua
noin 300-400g pilkottuja vihanneksia tai pakaste-wokvihanneksia 
1 tölkki kookosmaitoa
4 dl vettä
1-2 rkl keltaista currytahnaa
2 rkl hunajaa
0,5-1dl soijakastiketta

Paloittele tofu ja laita se uunivuokaan. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita. Laita n. 175-200 -asteiseen uuniin (riippuen kuinka pitkään ja kypsäksi haluat haudutella) alatasolle noin tunniksi.





Jälkiruoaksi valmistuivat raikkaan keväiset mango-passion-kookosmaljat. Soseutetusta mangosta, ananaksesta, tyrnirouheesta ja hunajasta koostuva pohja pysyy koossa kylmäpuristetun kookosöljyn ansiosta. Päällimmäinen kerros on Alpro Natural kookoksella -jogurttia, jonka päällä passionhedelmää sekä sitruunamelissan lehtiä.



MANGO-PASSION-KOOKOSMALJAT (5 annosta)

1 kokonainen, kypsä mango
1/2 tuore ananas
2-3 rkl tyrnirouhetta
1 rkl hunajaa
1 prk (noin 400-500g) kasvipohjaista kermaa tai rahkaa (tässä käytetty Alpro Natural kookoksella)
koristeluun passionhedelmää ja sitruunamelissan lehtiä

Kuori, pilko ja soseuta mango ja ananas. Lisää tyrnirouhe, hunaja ja kookosöljy. Lusikoi tarjoilulaseihin tai -kulhoihin ja laita jääkaappiin, kunnes seos on hieman kovettunut. Laita päälle kerma- tai rahkakerros. Koristele tuoreella passionhedelmällä ja sitruunamelissan lehdillä.



 * tuotteet saatu / yhteistyössä Foodin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...