tiistai 26. huhtikuuta 2016

Snickers-jäätelökakku


Pakko myöntää: en ole vielä koskaan saanut aikaiseksi tehdä yhtä viime vuosien some-hiteistä, nimittäin raaka-Snickersiä. Perheessämme oli kuitenkin hiljattain aihetta pieneen juhlaan ja mieleeni juolahti hyödyntää tilaisuus jonkin Snickers-kakkureseptin testaamiseen.


Ajatus maapähkinävoilla kyllästetystä raakakakusta kuulosti melko tujulta, joten aloin selvitellä voisiko kyseisen kakun tehdä hieman kevyempänä versiona esimerkiksi jäätelökakun tyyliin. Vaneljan blogista tällainen ohje löytyikin, ja sitä olen käyttänyt myös omassani pohjana ja inspiraation lähteenä.

Alkuperäisestä reseptistä poiketen halusin itse tehdä tähän kakkuun myös pohjalle pähkinäkerroksen, ikään kuin raakakakun pohjan. Siitä tuli nyt melko ohut, joten alla olevaan ohjeeseen olenkin lisännyt enemmän ainesosia kuin mitä itse laitoin. Lisäksi tein kakun hyvin simppelisti vain irtopohjavuokaan ja valutin karamelli- ja suklaatäytteet päälle kakun ollessa vielä vuoassa, lähtemättä sen kummemmin täyttelemään sitä.


Kaiken kaikkiaan kakku oli hyvin simppeli tehdä. Tarvitset vain blenderin, pakastimen ja noin muutaman tunnin aikaa etukäteen tarjoilua, jotta kakku ehtii jähmettyä pakkasessa.

En tiedä voiko tätä oikeaoppisesti kutsua 100% raakajäätelökakuksi, koska itse käyttämäni maapähkinävoi ei ollut raakaa vaan ihan kaupasta ostettua perus-maapähkinävoita. Jäätelöpohjana on kuitenkin perinteinen hyväksi havaittu banaanijäätelö, joten siitä näkökulmasta käsin tämä on kyllä paljon parempi vaihtoehto ainakin kaupassa myytäville maito- ja sokeripohjaisille jäätelökakuille.


SNICKERS-JÄÄTELÖKAKKU (noin 10-12 hengelle)

Pohjakerros:

6 tuoretta taatelia
noin 2 dl hasselpähkinöitä
0,5 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
pieni loraus vettä

Täyte (jäätelö):

3 kypsää banaania
400 ml kookosmaitoa
1 dl maapähkinävoita
1 tl vaniljauutetta
hippusellinen merisuolaa
1-1,5 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

Karamellikastike:

6 tuoretta taatelia
2 rkl hunajaa
1 dl maapähkinävoita
4 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljauutetta
hippusellinen merisuolaa
1 dl kookosmaitoa

Suklaakastike:

3 rkl kookosöljyä
0,5 dl kaakaovoita sulatettuna
4 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl hunajaa

Pinnalle rouhittua hassel- tai maapähkinää

Valmista ensin pohja murskaamalla ainekset blenderissä. Lisää vettä tarvittaessa. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Valmista sitten jäätelö sekoittamalla ainekset blenderissä. Kaada seos pohjan päälle. Murskaa väliin hasselpähkinöitä. Laita pakastimeen jähmettymään.

Valmista sillä välin karamellikastike sekoittamalla jälleen ainekset blenderissä. Kaada noin puolet kastikkeesta jo hieman hyytyneen kakun päälle. Anna kakun jäätyä noin 3-4 h ja kaada sitten jäisen kakun päälle loput karamellikastikkeesta. (Kastiketta voi säilyttää huoneenlämmössä kakun jäätymisen ajan. Sekoittele sitä välillä tarvittaessa).

Valmista lopuksi suklaakastike sulattamalla kaakaovoi vesihauteessa ja lisää muut aineet. Anna tarvittaessa sulan suklaan kiinteytyä hetki jääkaapissa. Valuta sitten suklaakastike kakun pinnalle. Ripottele pinnalle rouhittuja hassel- tai maapähkinöitä

Ota kakku huoneenlämpöön noin 5-10 min ennen tarjoilua. Se kannattaa nauttia heti, koska alkaa sulaa nopeasti. :)


Jäätelö ja karamellikastike olivat niin riittoisia, että niitä jäi tästä jopa hieman ylikin, kun tein kakun pieneen ja korkeaan irtopohjavuokaan. Jämistä voi näin ollen loihtia vaikka Snickers-smoothiekulhon ja pienet jäätelöpuikot lapsille, kuten itse tällä kertaa tein. :)


Onko sinulla hyväksi havaittuja Snickers-reseptejä takataskussa? :)

Ihanaa viikon jatkoa!

4 kommenttia:

  1. Oi nam, tätä täytyy ehdottomasti tehdä joskus! :)

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuuloinen ohje! Kaveri teki näitä: http://www.kahviajakasvisruokaa.fi/2015/07/snickers-palaset-v-gf.html ja oli kyllä hyviä :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos visiitistä ja kommentista Susanna! :) Oli kyllä hyvää, suosittelen testaamaan!

    VastaaPoista
  4. Moikka Lemmi, kiitos kommentista! Katselin myös tuota samaa reseptiä, seuraavaksi pitää testailla tosiaan ihan jotain varsinaista Snickers-patukoiden ohjetta!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...