keskiviikko 5. lokakuuta 2016

NUUDELEITA JA NYHTÖKAURAA

Jos nyhtökauraa onnistuu jostakin käsiinsä saamaan, seuraava kysymys sitten varmasti monella onkin, että mitä siitä oikein kokkailtaisiin? 


"Nyhtis" soveltuu keittiössä aika moneen ja resepti-ideoita voikin kurkata esimerkiksi täältä. 


Meillä yksi koko perheen nopeista perus-arkiruokasuosikeista ovat paistetut nuudelit eri muodoissaan. Koska nyhtökauran idea on juurikin tarjota helppo vaihtoehto jauhelihalle tai broilerisuikaleille kiireiseen arkeen, mihin muuhun se voisikaan soveltua paremmin kuin tuttuun arkiseen ruokaan näitä korvaamaan?


Testasin siis kaffirlimellä, seesamilla ja inkiväärillä maustettua nyhtökauraa wokissa nuudeleiden ja vihannesten kaverina. Se sopi siihen erittäin hyvin ja etenkin me aikuiset ihastuimme. Lapsilla oli hieman enemmän totuttelemista nyhtökauran rakenteeseen ja makuun.


NUUDELEITA JA NYHTÖKAURAA (5 hengelle)

1 pkt Gold&Green Foods kaffirlime-seesam-inkivääri -nyhtökauraa
n. 400g wok-vihanneksia (valmiita pakastettuja wok-vihanneksia tai itse pilkottuja tuoreita vihanneksia)
1 pkt (täysjyvä) nuudeleita
hunajaa
soijakastiketta
cashew tms. pähkinöitä
limetin mehua
tuoretta korianteria

Ruskista pannulla vihannekset ja nyhtökaura. Kiehauta nuudelit kattilassa nopeasti ohjeen mukaan ja lisää pannulle. Paista miedolla lämmöllä. Lisää hunajaa, soijakastiketta ja limen mehua oman maun mukaan. Lisää tarjoiluvaiheessa päälle pähkinöitä  ja tuoretta korianteria.


Onko teillä jo kokkailtu nyhtökaurasta?

2 kommenttia:

  1. Oon muutamaan otteeseen Suomessa käydessä yrittänyt nyhtökauraa käsiini saada, mutta loppuhan se on aina ja kaikkialta. Tää ohje kuulostaa kuitenkin sen verran hyvälle, että taidan kokeilla ihan vaikka perus broiskun kera. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Katariina ja kiitos kommentista! Juu sama täällä, todella vaikea on ollut saada nyhtökauraa, kun ei ole ollut mahiksia tai inspistä olla aina tiettyyn aikaan tietyssä paikassa sitä saadakseen. Nyt sattumoisin la-aamuna vielä 10 tienoilla löytyi lähimarketista (tulevat sinne aamulla klo 7) niin ostin mukaan. Ja tuo nuudeliresepti tosiaan on oikein monikäyttöinen ja mikä vaan protskulisä melkein käy, meillä usein käytössä tofu tai soijasuikaleet ja testattu on kyllä broileriakin aiemmin joskus, toimii ihan hyvin kyllä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...