tag:blogger.com,1999:blog-4485545141101158046.post3431750751429289565..comments2023-04-26T16:35:12.665+03:00Comments on SUPERIHANAA: Joulupöydän antimiaUnknownnoreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-4485545141101158046.post-3980149628065104922009-12-31T19:13:15.682+02:002009-12-31T19:13:15.682+02:00Riisien ei tarvitse liota yön yli, mutta liotus ly...Riisien ei tarvitse liota yön yli, mutta liotus lyhentää jonkin verran kypsymisaikaa.<br /><br />Kerroskattilalla teen puuroja aika harvoin, vaikka sellaisen omistankin. En oikein tiedä miksi... Tai, varmaan siksi, että teen puurot yleensä veteen ja silloin kattila riittää. Höyrytykseen käytän sitä sitten enemmänkin (jouluksikin lapset saivat suurta herkkuaan eli höyrytettyjä maissintähkiä).Tuazophiahttps://www.blogger.com/profile/07990529636275422579noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4485545141101158046.post-62292676422648844652009-12-29T21:38:22.437+02:002009-12-29T21:38:22.437+02:00No minä ainakin tein ihan suoraan mantelimaitoon k...No minä ainakin tein ihan suoraan mantelimaitoon koko puuron, eli riisien joukkoon heti litran verran mantelimaitoa ja sitten hauduttelua tunnin, puolitoista tai pidempäänkin. Mutta varmaan toimii ja lieneeköhän terveellisempikin niin että itse puuro tehdään veteen ja lisätään jälkikäteen esim. mantelimaito. Kerroskattila on kyllä ihan paras tuohon hommaan - ei minustakaan olisi noin pitkäksi aikaa seisoskelemaan hellan ääressä hämmentelemässä pohjaan palamista peläten...<br /><br />Kerroskattilaan saa siis erikseen lisäosia esim. höyrytysosan ja puuro-osan. Alimpaan osaan vettä kiehumaan ja puuro valmistuu puuro-osassa itsekseen vesihauteessa. Sekava selitys mutta toivottavasti tuli selväksi...Heidihttps://www.blogger.com/profile/02690881949164890167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4485545141101158046.post-33466411970268925512009-12-29T20:33:24.743+02:002009-12-29T20:33:24.743+02:00Siis pitäisikö tuo kaura/soija/mantelimaitokin lai...Siis pitäisikö tuo kaura/soija/mantelimaitokin laittaa vasta valmiin puuron sekaan kuten (kaura)kermakin vai voiko sitä hauduttaa/keittää? Entä kävisiköhän kookoskerma (uuni)puuroon..?<br /><br />Uunissahan riisipuuro tulee kaikkein kätevimmin, ei tartte kytätä, tuleeko liedelle yli, palaako pohjaan tai muuta :D (Paitsi että en edes tiedä, mikä on kerroskattila..)<br /><br />Ai niin, ja miksi riisien pitäisi liota yön yli? Pitääkin kokeilla näitä kaikkia versioita talven mittaan ;)ktehttps://www.blogger.com/profile/15959571425845216501noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4485545141101158046.post-79857096210432914252009-12-29T14:59:59.338+02:002009-12-29T14:59:59.338+02:00Tuazophia, itsekin mietin tuota uunipuuroversiota,...Tuazophia, itsekin mietin tuota uunipuuroversiota, mutta päädyin sitten ihan perinteiseen kerroskattilassa valnistamiseen, niin helppoa ja vaivatonta sekin kun on. :) Täytyypä kokeilla ensi kerralla!<br /><br />kte, minusta ainakin mantelimaito sopi loistavasti tuohon! Rehellisesti sanottuna odotin ja toivoin että olisi maistunut puurossa enemmänkin - nyt makeaa makua tuskin huomasi ainakaan luumusopan kanssa. Mutta voin suositella siis! Ja kauramaitoversiotakin olen suunnitellut kokeilla.Heidihttps://www.blogger.com/profile/02690881949164890167noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4485545141101158046.post-3087148403537323362009-12-29T00:39:04.919+02:002009-12-29T00:39:04.919+02:00Minä tein tänä vuonna riisipuuron uunissa. Ensin i...Minä tein tänä vuonna riisipuuron uunissa. Ensin illalla voitelin vuoan suolattomalla voilla aika paksulti, sitten pohjalle kaksi desiä riisiä ja päälle 12 dl vettä sekä hyppysellinen vuorisuolakiteitä. Kansi päälle ja jätin likoamaan. Aamulla sekoitus ja uuniin (kiertoilmauuni 150 astetta). En ole ihan varma, kauanko pidin uunissa, ehkä 1,5h. Sekoitin kerran paistoajan lopulla. Kun paistoksessa alkaa näkyä irtonaisia riisejä (eli vesi on imeytynyt/haihtunut) pois uunista ja purkillinen Oatly kaurakermaa sekaan. Annetaan hetken tasautua ja valmis. Tosi pehmeää ja maukasta puuroa! Meidän lapset tykkäsivät erityisesti vadelmien ja hunajatilkan kanssa syötynä. :)<br /><br />Kattilassakin riisipuuron voi hyvin tehdä pelkkään veteen ja lisätä lopuksi kerman (kasvis- tai lehmä-). Helpottaa erityisesti niitä, jotka pelkäävät pohjaanpalamista. Suurkeittiöissä kuulemma hyvin yleinen puuronvalmistustapa. Tuota Oatly-kermaa (ihanan paksua ja aivan kuin sulaa lämpimässä) voisi kokeilla joskus myös kaurapuuroonkin - luulisi kauran sopivan kauraan. :DTuazophiahttps://www.blogger.com/profile/07990529636275422579noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4485545141101158046.post-53961777719035172542009-12-28T23:42:57.691+02:002009-12-28T23:42:57.691+02:00No on teillä ollut herkkuja! Tuota mantelimaitoa v...No on teillä ollut herkkuja! Tuota mantelimaitoa voisikin kokeilla ensi kerralla riisipuuroon, sitä kun kaapissa on vaikka miten moneen annokseen vielä ja siitä kaikki tykkää. Soijamaitoon vois varmaan tehdä kans? Ja ehkä iltapuurojakin - en vaan koskaan ole kokeillut kaura-, ruis- tai muiden puurojen kanssa.ktehttps://www.blogger.com/profile/15959571425845216501noreply@blogger.com