keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Avokadolla alkuun

Reilu puolivuotias vauvamme on viime viikkoina aloittanut kiinteisiin ruokiin tutustumisen ja ylivoimainen suosikki ensimmäisten tuttavuuksien joukossa on ollut jo tämän bloginkin nimeämisessä aikoinaan inspiroinut avokado.Avokado soveltuu erinomaisesti ensimmäiseksi kiinteäksi ruoaksi. Se on huipputerveellinen, sisältää paljon hyviä rasvoja ja muita ravinteita ja on myös rakenteensa puolesta helppoa syötävää vauvalle.

"Avocado makes a great first food for baby due to its texture and creaminess as well as its high nutrient content.

Avocados are often called one of nature's perfect foods because they are said to contain everything a person needs to survive.

A wonderful "good fat" food for baby's brain and physical development, try an avocado as baby's first food instead of refined cereals.

"Sodium- and cholesterol- free, avocados contain valuable nutrients including 8% of the recommended Daily Value (DV) for folate; 4% DV for fiber and potassium, 4% DV for vitamin E; and 2% DV for iron. A serving of avocado also contains 81 micrograms of the carotenoid lutein and 19 micrograms of beta-carotene. Per serving, avocados have 3.5 grams of unsaturated fats, which are known to be important for normal growth and development of the central nervous system and brain." (http://www.wholesomebabyfood.com/avocadobabyfoodrecipes.html)

Avokadoa voi vauva nautiskella omatoimisesti sormiruokana tai sitä voi myös soseuttaa ja valmistaa erilaisiksi ruuiksi. Wholesomebabyfood -sivustolla on listattuna paljon reseptejä ja ohjeita sekä lisää aiheesta.

Myös täällä ja täällä listattuna avokadon hyviä puolia ja terveysvaikutuksia.

3 kommenttia:

  1. Vauvanruokaa, joka maistuu myös äipälle :)

    VastaaPoista
  2. Nam nam, avokaado on suosikkejani! Asuin täällä etelässä kun poikani oli pieni,ja silloinkin neuvolassakin suositeltiin avokaadoa vauvalle,samoin persimonia.

    VastaaPoista
  3. Vau, vai että ihan neuvolassa siellä päin suosittelevat! Täällä sen kun kauhistelevat kun ei olla sitä "ainoaa ja oikeaa" ruokaa eli pottua annettu ensimmäiseksi. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...