perjantai 22. tammikuuta 2010

Smoothie hours

Meillä aamut ovat usein melko hektisiä ja tästä syystä etenkin oman aamiaiseni on oltava supersimppeli ja nopea nauttia (kyllä, ainakin tälle pikkulapsiperheen äidille ruoan huolellinen pureskelu ja slow food -mentaliteetin toteuttaminen on usein käytännössä mahdotonta). Aamiaisekseni eli vihersmoothiekseni on tätä nykyä vakiintunut seuraavanlainen cocktail:

 

Hyväksi havaittu kiireisen äidin vihersmoothie:
- 1,5-2 banaania
- 2-3 dl mustikkaa
- 2dl mantelimaitoa
- kourallinen jotain vihreää, mielellään eri päivinä eri lehtivihreitä: pinaatti, persilja, tammenlehtisalaatti...
- vaihtelevasti yhtä tai useita seuraavasti: tyrnijauhetta / mustaherukkajauhetta / lucumajauhetta  / raakakaakaojauhetta / hampunsiemenrouhetta / spirulinaa
- vaihtelevasti loraus hamppu- / camelina- / pellavansiemenöljyä
- pari jääpalaa (tai vaihtoehtoisesti juoma hetkeksi pakkaseen jäähtymään)

Ainekset sekaisin blenderissä ja sitten herkuttelemaan.

Lapsilla valitettavasti on vielä ennakkoluuloja kotitekoisia smoothieita kohtaan - silloinkin, kun maut ovat pliisuja ja sekaisin on esimerkiksi vain banaania ja mansikkaa. Kahviloiden ja kauppojen teolliset smoothiet sen sijaan maistuvat. Täytyy siis panostaa edelleen tuotekehitykseen ja markkinointiin :)

1 kommentti:

  1. Hehe, luin moneen otteeseen, että laitat smoothiees 2-3 mustikkaa.. No joo. Mulla nyt työviikot aina alkaa reippaasti vihersmoothieilla, mutta loppuviikkoa kohden smoothiet aina sit on vaihtunu johonkin muuhun, vaikka hapankorppuihin.. osittain laiskuuttani, osittain siitä syystä, että viikonloppuna ostetut hedelmät alkaa loppua! Meillä kyllä lapset tykkää kovasti smoothieista (siis myös viher-), mutta tykkää ne hedelmistä ja marjoista sellaisinaankin. Vaikka isommalle sitten muut kasvikunnan tuotteet ei aina kelpaa - "en minä oo mikään kasvissyöjä!!".

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...