tiistai 23. maaliskuuta 2010

Aurinkoinen aamu

Aurinkoisena aamuna blenderiin heitettiin paljon keltaista ja vähän vihreää.

























Aurinkoisen aamun smoothie (1 iso + 2-3 pientä annosta)

1 mango
1 appelsiini
1 banaani
vähän tammenlehtisalaattia
0,5 dl tyrnitäysmehua
2 dl vettä
2 rkl tyrnijauhetta
2 rkl ruusunmarjajauhetta
1 tl lucuma-jauhetta
2 rkl oliiviöljyä

Omaan makuuni esimerkiksi tyrnimehua olisi voinut laittaa enemmän - nyt maku oli lähinnä samettisen pehmeä pikemminkin kuin kirpakka. Maistui kuitenkin lapsille mainiosti!

7 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostava smoothie,ja kuva on upea!

    VastaaPoista
  2. Nami nami:) Meilläkin surautetaan lähes joka aamu pirtelö hedelmistä/marjoista/viherjauheesta. Lapset tykkäävät hirveästi.

    VastaaPoista
  3. Yaelian, kiitos :) Harmitti kun kuvasta tuli vähän tärähtänyt, livenä oli todella raikas kokonaisuus!

    Kaisu, meillä vähän riippuu smoothiesta tykkäävätkö lapset vai ei. Tänään tein suht samalla reseptillä mutta laitoin enemmän tyrnimehua ja tällä kertaa ei maistunutkaan. Ja tietysti päiviäkin on erilaisia, joskus vaan on paremmin ruokahalua...

    VastaaPoista
  4. Njam! Olen saanut blogistasi valtavasti innostusta parempaan ja puhtaampaan ruokaan. Ja itsekin äitinä tietysti kiinnostaa piltin ruoat, joten kiitos myös lapsiystävällisistä resepteistä. Kuvat ovat myös ihastuttavia!

    Miltä tuo lucumajauhe maistuu? Ostin macajauhetta ja sen maku on ihan hirveä, puskee läpi viherpirtelöstä. Mihin itse käyttäisit sitä?

    VastaaPoista
  5. Hei ja tervetuloa, kiva jos olet viihtynyt!

    Lucumassa on sellainen vähän "kinuskinen" maku, useinhan sitä käytetään makeuttajana leivonnaisissa ym. Itselläni on (täytyy myöntää) vielä niinkin iso aukko sivistyksessä kuin että macaa en ole vielä kertaakaan maistanut. Valitettavasti en siis osaa vastata, mutta täältä voisi ehkä löytyä käyttöohjeita:
    http://www.superfoodit.com/maca.html

    VastaaPoista
  6. ^ korjauksena vielä edelliseen, että ihan varsinaisesti makeuttajana ei lucumaa esim. leivonnassa käytetä, vaan pikemminkin tuomaan siihen sellaista pehmeää makua, näin olen ymmärtänyt.

    VastaaPoista
  7. Kiitos älyttömän hyvästä linkistä! Heti selvisi, että mulla on mm. liian kuivia ja kovia gojimarjoja. Täytyypä olla tarkkana seuraavalla ostoskerralla. Ja lucuma kuulosti ihanalta, sitä täytyy hankkia heti. Voikohan sitä lisätä raakasuklaaseenkin..?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...