maanantai 7. kesäkuuta 2010

Parsa-härkäpapusalaatti

Villivihannesten lisäksi nyt alkaa olla mahdollista herkutella muilla kotimaisill ihanuuksilla. Lähimarketista löytyi pieni ja sievä nippu tuoretta kotimaista parsaa, joka päihittää kuivakat, keskusvarastossa viikkoja maanneet unkarilaiset tankoparsat mennen tullen. Niistä valmistuu esimerkiksi kesäinen salaatti.
























 Parsa-härkäpapusalaatti (noin 4-5 hengelle)

1 tammenlehväsalaattiruukku
1 keräsalaatti
1 punainen paprika
1/2 kesäkurpitsa
noin 1dl härkäpapuja (liotettu yön yli, keitetty noin 1 h)
nippu tuoretta, kevyesti höyrytettyä vihreää parsaa

Keitä härkäpavut ja höyrytä/keitä parsat "al denteksi".
Pilko salaatit ja muut vihannekset ja sekoita kaikki ainekset. Kesäkurpitsa tässä naturelina, voi myös marinoida.
Kastikkeena simppelisti oliivi- ja camelinaöljyn sekä Balsamico di Modenan sekoitus.

1 kommentti:

  1. Hieno löytö! Sivuutan jo niin rutiinisti parsaniput, kun ovat olleet lähinnä pettymyksiä, etten ole edes älynnyt etsiä kotimaisia.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...