tiistai 8. kesäkuuta 2010

Mehujään uusi tuleminen

Mielikuvani kotitekoisesta mehujäästä ovat tähän asti perustuneet omiin lapsuusaikoihin, jolloin laitoimme Mehukattia tai FunLightia muotteihin ja pakkaseen. Vasta tänä kesänä tulin ajatelleeksi "out of the box" ja tajunneeksi, että mehujäätähän voi tehdä ihan mistä aineksista vain!
Toimivimmaksi ja suosituimmaksi on meillä osoittautunut jonkinlainen mehupohjainen smoothie. Se tuntuu pysyvän syödessä myös helpommin kasassa paksumman rakenteensa ansiosta. Mehu on useimmiten joko kotitekoista marjamehua tai vaikkapa luomuappelsiinimehua, jonka kanssa sitten blenderiin heitetään vaihtelevasti erilaisia marjoja ja hedelmiä, marjajauheita ym.

Nämä ovat osoittautuneet todelliksi hittituotteiksi meillä. Edellisenä iltana tai viimeistään aamulla pakkaseen, ja illansuussa lapset saavat nautiskella virkistävästä mehujäästä. Näitä syötäisiin aina useampi kuin yksi kerrallaan :) Eikä huolta epämääräisistä e-koodeista tai valkoisesta sokerista.

Mikä parasta, variaatioita voi keksiä loputtomiin - vain mielikuvitus on rajana!

Ohjeet ovat yhteen isoon kannulliseen, josta tulee siis ainakin 8 mehujäätä näihin kuvassa näkyviin Muumi-muotteihin.  Meillä tehdään yleensä neljän setti kerralla ja loput juodaan smoothien tapaan saman tien.
Marjaisat mehujäät

 noin 5dl marjamehua (tässä meillä oli käytössä puolukkamehua)
agave-nektaria makeuttamiseen (hunajakin ehkä toimisi)
noin 1dl mansikoita
noin 1 dl vadelmia
ripaus karpalojauhettaMango-meloni -mehujäät

noin 5dl luomuappelsiinimehua
1/2 mango
1/4 hunajameloni
1/2 banaani
vähän agave-nektaria makeuttamiseen
ripaus tyrnijauhetta
(lisäsin myös pari rkl quinoaa, jota sattui olemaan valmiina jääkaapissa)
Sekoita ainekset blenderissä, kaada muotteihin ja anna jäätyä pakkasessa.

5 kommenttia:

  1. Mahti idea!!! Otan tuon käyttöön pikimmiten!! :)

    VastaaPoista
  2. Hei, ja kiitos ohjeista :)! Tuohon paksumpaan rakenteeseen auttaa myös jokin hillo/sose. Esim. omenamehujää onnistuu itse tehdystä omenasoseesta + omenamehusta ja mauksi voi ripauttaa vaikka oikeaa kanelia Intiaanisokerin kera.

    t. Päivi

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...