sunnuntai 23. elokuuta 2015

Matcha-banaanijäätelö


Pakko myöntää: olen erittäin onnessani siitä, että matcha-buumi on vihdoin virallisesti rantautunut Suomeen ja Helsinkiin. Ihastuin itse matchaan kymmenisen vuotta sitten Japanissa käydessäni, ja siitä asti olen kaivannut matchalla maustettuja leivonnaisia, latteja ja muita herkkuja. Onneksi kaipaukseen on nyt vastattu ja matchan ystäville löytyy jo vaikka mitä ihanuuksia ainakin Helsingin keskustan kahviloista.

Matcha on siis japanilainen, hienoksi jauhettu vihreä tee, joka sisältää paljon antioksidantteja ja muita hyviä tekeviä ainesosia. Matchan terveysvaikutuksista voi lukea lisää vaikkapa täältä.

Koska nyt on jäätelökesä, ja raakajäätelöitä eri muodoissaan on tullut syötyä melkein päivittäin, mikäpä olisikaan parempi käyttötapa matchalle kuin loihtia siitä herkullinen, raikas ja terveellinen kesäpäivän jäätelöannos.

Matcha-banaanijäätelö

jäisiä, pakastettuja banaanin paloja (noin 1 banaani/syöjä)
pieni loraus kookosmaitoa
noin 1 tl matcha-jauhetta

Anna banaanien sulaa/pehmetä huoneenlämmössä hetki ennen soseutusta. Lisää ne blenderiin vähän kerrallaan, pienissä erissä, yhdessä kookosmaidon kanssa. Sekoita niin pitkään, että seoksesta tulee pehmeää ja ainekset sekoittuvat. Lisää matcha. Tarjoile heti ja koristele makusi mukaan. Tässä päällä herkullista Versofood härkäpapugranolaa!


Kivaa alkavaa viikkoa, nautitaan kesästä! :)

2 kommenttia:

  1. No nyt on herkkua! Tuo kauniin vihreä väri on vielä plussaa :) mistä olet ostanut muuten tuon kauniin kulhon?

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista Pipsa! ;) Kulho on aikoinaan (10 v sitten) häälahjaksi saatu, useamman kulhon setti jossa mukana myös puikot. Tykkään itsekin tosi paljon! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...