maanantai 28. toukokuuta 2018

Foodin kookosvesi: tämän kesän suosikkijuoma


Kuulun niihin, joiden ihastuminen kookosveteen ei suinkaan tapahtunut ensisilmäyksellä (tai pikemminkin ehkä kulauksella). Ensimmäisen kerran maistoin nimittäin kookosvettä vuosia sitten kesällä uintireissulla, kun lapset halusivat jäätelöä ja itse päätin valita jonkun terveellisemmän vaihtoehdon. Ilahduin nähdessäni pienen kioskin listalla kookosvettä, tuota ah niin terveellisenä ja trendikkäänä markkinoitua juomaa, ja ostin toiveikkaana purkin. Huh huh, millainen tuo kokemus oli! Maku oli mielestäni jotakin niin hirveää, etten mitään yhtä pahaa ollut aiemmin maistanut. Taskulämmin ja kummallisen makuinen vesi jätti "trauman" pitkäksi aikaa, niin että ajattelin, että kookosvesi nyt vain ei ole minun juttuni.

Vasta myöhemmin vuosien päästä opin, että kookosvesissä on eroja. Niissä todellakin on eroja. Toisekseen, opin myös että kookosvesi on aina nautittava kylmänä. Jääkylmä, jääkaapista juuri otettu kookosvesi on ehkä parasta juomaa, mitä olla voi. Tämän hoksattuani ihastuin suuresti aiemmin inhoaamani kookosveteen, ja nykyään se on suurta herkkuani. Etenkin kesällä kookosvettä kuluu ja sitä tekisi mieli pitää aina tölkki tai pari jääkaapissa hellepäivien varalle.


Olen maistanut monia kookosvesiä ja tykästynyt niistä moniin. Nyt on kuitenkin pakko todeta, että vastaan on tullut ehkä paras koskaan maistamistani. Kyseessä on nimittäin Foodinin luomulaatuinen, juuri markkinoille saapunut ja hiljattain lanseerattu uutuus.


Tässä kookosvedessä kaikki on kohdillaan. Pakkaus, joka on kierrätettävä kartonkipakkaus ja kaiken lisäksi hivelee myös omaa esteettistä silmää - kivalta näyttää myös kuvissa, vai mitä? :) Maku on mitä mahtavin, oikein raikas ja kesäinen. Eikä ihme, sillä Foodinin kookosvesi on peräisin tuoreesta, nuoresta kookoksesta. Ruohonjuuren blogista löytyy tuore juttu Foodin-kookosveden taustoista.

Erittäin hyvä juttu Foodinin kookosvedessä on myös sen sosiaalinen ja yhteiskunnallinen ulottuvuus. Foodinin kookosveden tuotannossa käyttämä kumppani Vietnamissa työllistää merkittävästi paikallisia ja tarjoaa elinkeinon mm. tuhansille pienviljelijöille. Kookoksen viljely toteutetaan ns. metsäviljelynä,  joka tukee ympäristön monimuotoisuutta peltoviljelyn sijaan ja on ympäristöystävällisempää. 


Pakko myöntää, että ihastuin tähän kesäkulauteltavaan niin totaalisesti, että ensimmäsellä kerralla tuli kulautettua kaksi tölkillistä saman illan aikana. Helteisenä päivänä itse ainakin huomaan, että pää menee hyvin nopeasti pökkyrälle, jos nestetasapainosta ei pidä kunnolla huolta. Kookosvesi onkin tähän hommaan mitä mainioin nesteyttäjä.


Foodin-kookosvesi on rantautunut kauppoihin ihan hiljattain ja meiltä Ruohonjuuren valikoimista se löytyy sekä myymälästä että verkkokaupasta.

Mikä on sinun kesäjuomasuosikkisi? Maistuuko kookosvesi sinulle? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...