perjantai 30. marraskuuta 2018

REDI – rakkaudesta kaupunkiin.

"Suomen Sienassa" iltapäiväkahvit nauttiessaan,
ilta-auringon laskiessa sisään suurista avarista ikkunoista,
voi melkein kuvitella olevansa Italiassa.

Kuulun niihin, jotka ovat Kalasataman kauppakeskus REDIä innolla odottaneet niin kauan, kun sen tulosta ensi kertaa vuosia sitten kuulin. Kerrankin kauppakeskus, joka kuulosti heti houkuttelevalta ja juuri itselle sopivalta. Rakkaudesta kaupunkiin! Urbaani, uuden ajan kauppakeskus, joka nousisi trendikkäälle Kalasataman alueelle! Paikka täynnä pieniä putiikkeja ja uusia kauppakonsepteja pelkkien samojen halpamuotiketjujen sijaan. Elämyksiä, kokemuksia ja uudenlaisia kokeiluja kuten kaupallisuudesta vapaa tila Kalasataman olohuone Kerrankin kauppakeskus, jota ei suunniteltaisi ainoastaan autoilijoiden ehdoilla, vaan myös me julkisilla liikkuvat asiakkaat pääsisimme siellä kätevästi vaikkapa metrolla piipahtamaan. 

Kotiparvekkeelta katselin lukuisina iltoina Majakan rakentumista horisontissa haaveillen, että voisipa sitä tuonnekin unelmissaan muuttaa, jos vain varaa olisi - asuisihan siellä mielellään Suomen kuningaskin, kuten markkinointipuheissa kehuttiin.

REDIn avajaisia odotettiin kovasti myös meidän perheessä - avautuihan kauppakeskukseen muun muassa Ruohonjuuren myymäläkin. Suuntasimmekin paikalle innolla heti avajaispäivän iltana. Avajaisten jälkeen olemme asioineet Redissä useamman kerran, nauttineet ravintoloiden ja kahviloiden ruokatarjonnasta sekä tehneet paljon hyviä löytöjä shoppailunkin saralla.


En osannut etukäteen kuitenkaan kovasti kuvitella, millainen se paljon odotettu ja puhuttu Redi sitten käytännössä olisi. Sokkeloisuus ja tilan “kodikkuus” tuli itsellekin alkuun hieman yllätyksenä. Toista kertaa “Suomen Sienan” pienillä kaarevilla kujilla kävellessä tajusin, miten itsestäänselvästi sitä olikaan tottunut suuriin laatikkomaisiin kauppakeskuksiin, osaamatta edes ajatella muunlaisia vaihtoehtoja. 

Mitä enemmän Redissä aikaa vietän, sitä enemmän siitä tykkään. Odotukset eivät olleet turhia, enkä ole kokenut pettymyksiä - alkuhämmennyksen jälkeen olen suorastaan ihastunut, rakastunut ja nykyään varta vasten kauppakeskukseen asioille lähtiessäni valitsen mieluummin Redin kuin jonkun toisen.

“Arkkitehtuuri on sekava .. aluksi kauppakeskus tuntui levottomalta .. aamupäivisin hiljaista, erikoisliikkeet loistavat tyhjyyttään .. hankala löytää etsimäänsä, koska liikkeet on sijoitettu sekavasti.” Kuvaus on Helsingin Sanomien jutusta koskien Kampin kauppakeskusta vuonna 2006. Tosiaan - kymmenen vuotta sitten koettiin Kampin kauppakeskus sekavana ja hiljaisena. Kuka enää nykypäivänä sanoisi kyseisestä kauppakeskuksesta vastaavaa? 

Viime viikkoina mediassa ja somessa vellonut Redin mollaaminen kuvastaa lyhytnäköisyyttä. Se on “älyllisesti epäreilua”, kuten kolumnisti tässä kirjoituksessaan osuvasti toteaa. Myös me Ruohonjuuressa olemme ottaneet kantaa julkisuudessa käytävään keskusteluun Rediä koskien. Kyseessä on rohkea hanke ja on pelkästään hatunnoston arvoinen asia, että myös kauppakeskusten maailmassa kokeillaan uutta ja erottaudutaan kilpailevista toimijoista.


Ruohonjuuren koko kannanoton ja lisää ajatuksia Rediin liittyen voi lukea täältä.  Asiakkaita ainakin Ruohonjuuren myymälässä riittää ja paljon kiitosta ja palautetta on tullut asiakkailta siitä, että Ruohonjuurella on nyt myymälä myös Redissä. Redin Ruohonjuuressa tapahtuukin monenlaista -  lähiaikoina luvassa on muun muassa maistatuksia sekä ohjelmaa kuten onnenpyörän pyöritystä. Kurkkaa lisää tapahtumia tästä.

Redissä on kiva tunnelma ja paljon kivoja putiikkeja. Tarjontaa löytyy joka lähtöön, myös terveys- ja hyvinvointipainotteisten kauppojen, kahviloiden ja ravintoloiden saralla. Ja jos olet liikkeellä autolla (kuten mekin satuimme edellisellä visiitillä olemaan), niin huippua on myös, että autoilevat asiakkaat saavat 4 tuntia ilmaista pysäköintiaikaa. Parkkihalli oli iso, tilava ja viihtyisä - oikein mukava oli siis Redissä autollakin asioida.

Suosittelen siis kaikkia etenkin perinteisiin kauppakeskuksiin kyllästyneitä tulemaan paikan päälle itse tsekkaamaan ja muodostamaan mielipiteesi! Ja jos olet jo käynyt, mitä olit mieltä Redistä? :)

1 kommentti:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...