perjantai 17. toukokuuta 2019

Alpro Caffè – Kesän uudet ihanat kahvijuomatEtenkin näin kevään korvalla tuntuu kiireisiä aamuja pukkaavan. Varmasti moni etenkin meistä vanhemmista, varsinkin työssäkäyvistä sellaisista, tuskailee toukokuussa monenlaisten kiireiden kanssa. On muistettava sitä sun tätä ja oltava monessa paikassa yhtä aikaa. Kun illat ovat pitkiä ja valoisia, ovat myös aamut usein hektisiä. Paljon ei aina naurata etenkään sellaisina aamuina, kun tarkoituksena on viedä lapsi hoitoon ennen töihin lähtöä ja sattuu heräämään 5-10 minuuttia ennen lähtöä, kuten itselleni taannoin viime viikolla kävi.


Kun sekä itsensä että lapsensa on saatava minuuteissa lähtövalmiiksi, ei oman aamiaisen nauttiminen useinkaan ole ykkösprioriteetti. Näin kävi itsellänikin tuona aamuna, kun nukuimme autuaasti pommiin. Eväät on siis tällaisissa tapauksissa ostettava "on the go" ja nautittava matkalla tai työpaikalla. Itse saavun työpaikalleni yleensä yhdeksän pintaan, jolloin toimistolla on jo täysi tohina päällä, jolloin usein pitäisi olla saman tien skarppina ja valmiina porhaltamaan palaveriin tai kollegoiden kanssa päivänpolttamia asioita pähkäilemään. Tässä tilanteessa ainakin itseäni auttaa isosti, jos aamukahvinsa on jo ennättänyt rauhassa nauttia ennen toimistolle saapumista.


Take away-kahvit eri muodoissaan siis ovat ainakin täällä tuttua tavaraa. Kun kesäaamut ovat kiireisiä ja usein hikisiäkin, ei ajatus tulikuumasta kahvista usein kuitenkaan houkuttele sillä hetkellä, kun vihdoin pääsee hengähtämään hetkeksi ja istahtamaan bussin tai metron penkkiin. Kuuman kesäpäivän aamuna jääkahvi kuulostaa ainakin itselleni huomattavasti houkuttelevammalta vaihtoehdolta!

Yhtenä isona haasteena aika pitkään on ollut, että kasvipohjaisia vaihtoehtoja jääkahveille on aina viime aikoihin asti ollut varsin heikosti saatavilla. Nyt on kuitenkin tilanne muuttunut huomattavasti parempaan suuntaan, sillä Alpro on juuri lanseerannut upouudet, kasvipohjaiset Caffè -kahvijuomat, jotka ovat jo rantautuneet kauppoihin.


Sain Alprolta kutsun ihanalle aamiaiselle upeaan Ohmygoodness.fi -kahvilaan (aiemman postaukseni parin vuoden takaa kyseisestä kahvilasta aiemmin Roots Helsinki -nimisenä voit lukea täältä) maistelemaan näitä ihania kasvipohjaisia jääkahviuutuuksia. Kahveja on kahta makua: etiopialainen kahvi soijakaramelli-juomalla ja brasilialainen kahvi mantelijuomalla.

Pääsin maistamaan molempia makuja ja kummassakin on oma viehätyksensä! Etiopialainen kahvi on pehmeämpi maultaan ja karamellin maun ansiosta oivallinen juoma kun mieli tekee jotakin hieman makeampaa. Mantelipohjaisessa brasilialaisessa kahvissa on voimakkaampi maku ja kun mieli tekee tujumpaa kahvijuomaa, se tarjoaa miellyttävän aistikkaan makuelämyksen. Olen ollut hieman skeptinen mantelimaidon käyttöön kahvijuomissa aiemmin, mutta tähän se sopi mielestäni oikein mallikkaasti!

Jos kiinnostuit näistä uutuuskahveista, niistä voit lukea lisää Alpron www-sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...