torstai 14. marraskuuta 2019

Ruuhkavuosien liikuntavinkki: Lounastreenit

Puhdistamon elektrolyyttijauhe kulkee aina treenikassissa mukana. Lempparini treenivaatteiden saralla ovat kotimaiset Uhanan Sport -sarjan vermeet.

”Liikunnan harrastaminen on vain priorisoinnista kiinni". Siinäpä lause, jonka varmasti jokainen meistä on joskus kuullut. Jossain määrin varmasti näin onkin. Eri ihmisillä elämäntilanteet ovat kuitenkin niin moninaisia, että toiselle priorisointi voi olla vaikeampaa kuin toiselle, jollekin ehkä joskus jopa mahdotonta.

Kokopäivätyö innovatiivisessa kasvuyrityksessä, useita eri-ikäisiä lapsia, erittäin laaja sosiaalinen verkosto, paljon ystäviä ja aktiivinen vapaa-aika. Tämän yhtälön kanssa itse arjessa painiessani voin kertoa, että vuosien saatossa on tullut kokeiltua kaikki mahdolliset vaihtoehdot liikunnan ujuttamiseksl arkeen edes sen minimimäärän, pari kolme kertaa viikossa. Niin työmatkajuoksu ja -pyöräily, viikonloppuaamujen aikaiset aamulenkit ennen muun perheen heräämistä, lenkki lounasaikaan tal kuntosali työpäivän jälkeen on kokeiltu ja kaikki ovat jossain tilanteissa olleet jonkin aikaa toimivia vaihtoehtoja, mutta olosuhteiden tai ja tilanteiden muututtua on sitten pitänyt taas alkaa etsiä uusia rutiineja.


Ajatus pienen liikuntapyrähdyksen ajoittamisesta lounasaikaan on pyörinyt mielessäni vuosia. Aihe on ollut viime aikoina mediassakin esillä aina toisinaan. Keskellä Helsingin keskustaa ei juoksulenkki ole aina tuntunut loogisimmalta vaihtoehdolta. Sitäkin on toki kokeiltu. Juoksun seurauksena oireilevat polvi- ja lonkkavaivat ovat kuitenkin pakottaneet miettimään muita vaihtoehtoja.

Olen elämäni aikana ollut kolmen eri kuntosalin asiakkaana. Tänä syksynä löysin tieni Elixia Kampin asiakkaaksi  ja se on ollut ehkä yksi parhaista löydöistä tänä syksynä.  Jo ensivisiitistä alkaen paikka tuntui kuin kodilta, vaikka himoliikkuja tai kokenut salilla kävijä en olekaan. Nykyään yksi päiväni kohokohdista on, kun pääsen piipahtamaan työpaikkani naapurissa puolen tunnin pikatreeneissä. Lounas (yleensä ihanan terveellinen, monipuolinen salaatti tai ruokaisa smoothie) odottaa toimistolla treenin jälkeen ”palkintona”, ja syön sen työnteon ohessa työpisteen ääressä.Mikä sitten lounastreeneissä tai erityisesti juuri Kampin Elixiassa sitten on niin huikean hienoa ja juuri omaan makuuni?

  • Räätälöitävä jäsenyys asiakkaan tarpeiden ja muuttuvien tilanteiden mukaan, jota ei edellisellä salilla ollut. 
  • Huippuviihtyisä sali, laadukkaat laitteet, hyvä ilmastointi, valoisa ja isot ikkunat, sijainti toisessa kerroksessa, niin etteivät ohikulkijat pällistele suoraan sisälle.
  • Toisin kuin lounasaikaan lenkillä käydessä, kuntosalilla ei tarvitse stressata huonoista keleistä, vaan ympäristö on täysin optimoitu vain liikunnan harrastamista varten ja liikuntasuoritukseen voi keskittyä ilman huolta loskassa kastuvista kengistä. (Joillekin haastavat sääolosuhteet ovat "se juttu" liikuntaharrastuksissa, minulle eivät)
  • Monipuolisuus, erilaisia laitteita on todella paljon ja joka lähtöön. Todellakin vastinetta rahalle.
  • PT-startti oli todella hyvä ja keskittyi asiakkaan lähtötilanteeseen ja tavoitteisiin. Itselleni sattui starttiin vieläpä oikein mukava PT, jolla oli oikein hyvä ja asiakaslähtöinen asenne. 
  • Asiakaskokemus mietitty alusta loppuun asti. Mobiilisovellus träkkää visiitit ja treenit ja antaa statistiikkaa. Uutiskirjemarkkinointi on aidosti relevanttia ja perustuu asiakkaan käyttäytymiseen js tarpeisiin. 
  • Treenikassi ja -kamat ovat koko ajan toimistolla valmiiksi ladattuna (mm. Puhdistamon elektrolyyttijauhe kulkee aina mukana, jonka sekoitan veteen ja siemailen treenijuomana). Voin vain napata kassin mukaan salille mennessä ja jättää toimistolle työpäivän jälkeen. Painavan läppärirepun ja päiväkotikamojen lisäksi ei tarvitse kuskata treenikamoja ees taas kodin ja työpaikan väliä.
  • Kun illalla työpäivän jälkeen menee kotiin, ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, että pitäisi liikuntaakin harrastaa ja ehtiä myös olla perheen kanssa. Päivän treeni kun on jo tehty ja hyvillä mielin saa keskittyä perheen kanssa vietettyyn aikaan.
  • Ihanan iloinen ja positiivinen henkilökunta - sekä tullessa että lähtiessä saa hymyt ja moikkaukset.

Voin siis suurella sydämellä suositella lounasajan treeniä niille, joille se mahdollista on - ja jos etsit hyvää salia stadin keskustasta, täältä vahva suositus Kampin Elixialle. Suunnitelmissani on lähitulevaisuudessa laajentaa jäsenyyttä myös ilta-aikaan ja päästä aina silloin tällöin myös pidemmän kaavan mukaan salille töiden jälkeen. Tällä hetkellä kuitenkin puolikin tuntia on parempi kuin ei mitään. 

Miten te lukijat olette ujuttaneet liikunnan osaksi hektisiä elämäntilanteita? Jakakaahan vinkkinne muidenkin iloksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...