sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Liikunta kuuluu kaikille

Infinitan piikkimatto Ruohonjuuri, leggingsit Uhana Design Sport

Liikunta on tärkeä juttu ja kuuluu kaikille. Siitä ovat varmasti yhtä mieltä kaikki liikunnan terveysvaikutuksiin perehtyneet.

Sen valossa kuulostaakin hassulta, että joku voi ihan tosissaan pohtia, onko hänellä oikeutta harrastaa liikuntaa - ihan vain koska ei ole tietynlainen, "liikunnallinen".

"Liikunnallinen ihminen on hoikka, harrastanut liikuntaa monipuolisesti lapsuudestaan asti, saanut aina koululiikunnassa hyviä numeroita, ollut opettajien suosikki, on hyvin liikunnallisesti aktiivisesta perheestä" jne.. Tällaisia mielikuvia oli ainakin itselläni jostakin iskostunut päähän vuosikymmenten varrella.  En tiedä olenko ainoa, mutta ihan keski-ikäiseksi asti ajattelin usein, että "no minä nyt vain en ole liikunnallinen, joten en voi harrastaa liikuntaa, vaikka tiedän että pitäisikin, koska terveysvaikutukset" jne.

En osaa näin jälkeen päin sanoa, mistä kokemus "ei-liikunnallisesta" identiteetistä syntyi. Huonot liikunnan numerot peruskoulussa, keskivertoa huonompi pärjääminen lähes joka lajissa, jatkuva viimeiseksi jääminen joukkueisiin huuteluissa ja ikävän sävyinen kommentointi joukkueissa pelatessa vaikutti varmasti asiaan. Aloitin liikkumisen leppoisasti omaan tahtiin vasta muutama vuosi sitten, edelleenkään en yhtään pidä joukkuelajeista ja muiden hyvääkin tarkoittavat neuvot ja ohjeet saattavat yhä helposti tuoda pintaan tunteen: "no minä nyt vain en osaa, koska en ole yhtään liikunnallinen".

Lasinen juomapullo Flaska / Flower of Life, Ruohonjuuri

Asiahan ei kuitenkaan ole alkuunkaan näin. Liikunta kuuluu kaikille ja kaikki liikunta on positiivista. Portaiden kävely, työmatkakävely tai vaikka kaupassa käynti pyörällä tai kävellen autoilun sijaan on kaikki plussaa.
Kun on ollut pitkään harrastamatta liikuntaa, on liikkeelle lähteminen vaikeaa. Etenkin, jos taas mieleen on hiipinyt ajatus, että "no minä nyt vaan en ole liikunnallinen ja sillä sipuli."

Kun lähtee liikkeelle nollasta, on tärkeää olla vertailematta itseään muihin. Se on välillä helpommin sanottu kuin tehty. Varsinkin lenkillä tulee joskus ahdistuttua, kun kaikki muut menevät kovaa vauhtia ohi. Silloin on tärkeä muistaa, että jo liikkeelle lähteminen on hieno saavutus ja päihittää kotona sohvalla makoilun.

Joskus motivaatiota voivat tuoda yllättävätkin asiat, kuten vaikkapa uudet urheiluvaatteet. Vaikka liikunta ei välineurheilua saisi ollakaan, voivat kivat ja mukavat treenitamineet piristää kummasti ja innostaa lähtemään lenkkipolulle - vaikka sitten kävelylenkille ihailemaan kaunista syksyistä luontoa.Tamperelainen Uhana Design on tuonut markkinoille Sport-malliston, jonka slogan "Liikunta kuuluu kaikille" kolahti ainakin itseeni heti. Lisäksi kyseinen mallisto on muutenkin aivan erityisen upea juttu siksi,  että osa sen vaatteista on valmistettu Suomessa Nokian Neulomon tehtaalla! Muun muassa omasta vaatekaapistani löytyvät Sport Sweatdress-mekko ja Jellyfish-leggingsit ovat molemmat kotimaista tuotantoa. Aivan mahtavaa, että kerrankin on mahdollista löytää Suomessa tehtyjä urheiluvaatteita!

Olen omistanut useita erilaisia urheiluvaatteita eri merkeiltä ja alkuun mietinkin hieman skeptisenä, mitenkähän hyviä nämä mahtaisivat olla ominaisuuksiltaan - ovathan urheiluvaatteet täysin uusi aluevaltaus Uhana Designille. Yllätyin kuitenkin todella positiivisesti, nimittäin esimerkiksi leggingsit ovat mielestäni jalassa ehkä mukavammat kuin mitkään Niket, Adidakset tai edes 2XU:t ikinä!


Mallistosta löytyy tosiaan myös muutama urheiluun tai vapaa-aikaankin sopiva mekko, mikä on mahtava juttu myös - itse tykkään kovasti, koska harvassa urheiluvaatemallistossa ainakaan perusvalikoimassa tuntuu olevan mekkoja tai hameita tarjolla.

Isot pisteet Uhana Designille lähtevät myös siitä, että toisin kuin perinteisissä urheiluvaatteiden mainoksissa, Sport-malliston markkinointikuvissa ei näy ainoastaan langanlaihoja malleja, vaan kaikenkokoisia naisia - näin kehopositiivisessa ajan hengessä.

Ruuhkavuosia elävälle kiireiselle äidille Sport-sarjan kohderyhmän kuvaus sopii kuin nakutettu:


"Inspiraationa Uhana Sport -mallistolle ovat itsenäiset naiset, joilla on monta rautaa tulessa. Aktiivinen elämä vaatii vaivattomia luottovaatteita, jotka sopivat moniin tilanteisiin. Uhana Sportin vaatteissa voi vetää tiukan treenin tai pitkät päiväunet, tai vaikka molemmat – mitä kehosi sillä hetkellä tarvitseekaan. Uhanan filosofiassa hyvinvointi ja liikunta kuuluvat kaikille!"

Suosittelen siis kotimaisista urheiluvaatteista kiinnostuneita katsastamaan tämän malliston! Tämä ei ole maksettu mainos, vaan olen niin ihastunut näihin tuotteisiin, että halusin niistä tässä yhteydessä mainita.

Toivotan kaikille lukijoille liikunnallista, reipasta syksyä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...