lauantai 15. syyskuuta 2018

Helppo ja nopea kasvisbrunssi

Kaupallinen yhteistyö Vegyu / Atria


Viikonloppu on ihmisen parasta aikaa! Yksi asia, josta itse erityisesti tykkään viikonlopuissa, on mahdollisuus panostaa aamiaiseen. Arkena aamut ovat kiireisiä ja aamupalatkin vähän sitä sun tätä. Mikä olisikaan ihanampaa kuin herätä viikonloppuna valmistelemaan kaikessa rauhassa aamiaista tai brunssia isommallekin porukalle.


Lapsiperheissä varmasti monella on viikonloppuisinkin se tilanne, että lapset tai ainakin osa lapsista saattaa herätä hyvinkin aikaisin. Aamupalaa siis saatetaan toivoa ja odottaa pöytään nopeasti. Itse arvostan sitä, että tarvittaessa näyttävän ja monipuolisenkin aamiaisen tai brunssin saa loihdittua pöytään tarvittaessa pikaisestikin, vaikkapa sitten kaupasta valmiina löytyviä antimia hyödyntäen.


Totesin tässä eräänä viikonloppuaamuna, että kauppojen hyllyille hiljattain rantautuneet Vegyu-sarjan tuotteet toimivat mainiosti myös kasvispainotteisen brunssin loihtijalle hyvänä apuna. Nakit, leikkeleet, munakkaat ja puurot soveltuvat varsin hyvin myös tukevamman aamiaisen tai brunssin antimiksi eri muodoissaan.


Viikonloppuaamujen aamiaisissa myös kattaus on toki puoli ruokaa. Itse tykkään, jos aikaa on joskus myös panostaa tarjoiluiden esillepanoon hieman arkiaamuja enemmän.



Pienissä suolaisissa suupaloissa pohjana Vegyu feta-pinaatti -uunimunakas, sen kaverina grillijuustoa, kirsikkatomaattia sekä tuoretta minttua.



Kaurajuomalla haudutettu Vegyu rouheinen kaurapuuro on lempeän makuinen aamupuuro, jonka voi helposti tuunata makunsa mukaan erilaisilla marjoilla, siemenillä, pähkinöillä jne. Itse koristelin annokseni tuoreilla nektariineilla, punaherukoilla ja mehiläisen siitepölyllä. Kahvin lisäksi kylmänä juomana tarjolla oli tällä kertaa English Tea Shopin luomulaatuista mansikka-minttu-jääteetä.


Hodareissa täytteenä Vegyun Eggie-nakkien kaverina kurkkumajoneesia, ketsuppia, sinimailasen ituja sekä Mimi's -versoja.


Voileivälle on välillä ollut vaikea löytää kinkkujen ja lihaleikkeleiden tilalle lakto-ovo- ruokavalioon sopivia leikkeleitä, jotka myös maistuisivat hyviltä ja olisivat rakenteensa puolesta mukavia syödä. Vegyun chili-juusto-leikkeleet ovatkin tässä suhteessa ihan positiivinen yllätys. Lukijalta tuli hyvä huomio, että nämä leikkeleet tosiaan eivät ole vegaanisia, vaan kananmunapohjaisia (aivan kuten Eggie-nakitkin), joten ne sopivat siis kananmunaa ruokavaliossaan käyttäville.

Leipien päällä lisäksi kurkkua, tomaattia, paprikaa sekä versoja.


Lisäksi sitten tarjolle tuoreita hedelmiä ja marjoja maun mukaan sekä kupillinen vasta keitettyä, tuoretta kahvia - ihan mahtava aloitus päivään!

Tukevamman aamiaisen tai brunssin voimin jaksaakin sitten pötkiä pitkälle ja lounasta ei ihan heti tarvitse miettiä, vaan voi suunnata suoraan viikonlopun rientoihin.

Toivotan kaikille lukijoille mukavaa viikonloppua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...