tiistai 28. joulukuuta 2021

Luonnonkosmetiikan suosikit 2021


Vuodenvaihde on monenlaisten top-listojen ja koosteiden aikaa lukuisien aiheiden, niin myös luonnonkosmetiikan saralla. Useammatkin lehdet, mediat, yritykset ja some-vaikuttajat julkaisevatkin näin uuden vuoden kynnyksellä listauksia vuoden parhaista tulokkaista, suosikeista tai muuten vain mahtavista luonnonkosmetiikan ihanuuksista.

Itsekin ajattelin koota yhteen katsauksen vuoden 2021 luonnonkosmetiikkalöydöistä, sillä kuluneen vuoden aikana olen saanut tutustua moniin ihastuttaviin tuotteisiin, jotka taatusti jäävät käyttöön vakituisesti myös tulevaisuudessa.

Näistä tuotteista kaikki eivät ole tänä vuonna markkinoille tulleita uutuuksia, vaan osa jo hyvinkin pitkään myynnissä olleita klassikkotuotteita, jotka ovat vuosien varrella tulleet luonnonkosmetiikkafaneille tutuiksi. Itse olen muutamia tällaisia tuotteita vasta tänä vuonna löytänyt ja siksi tälle listalle ne nyt mukaan nostanut sekä ainakin osaa myös Instagramin puolella jo aiemmin tänä vuonna hehkuttanut.

Mutta pidemmittä puheitta itse asiaan - tässä tulevat siis perusteluiden kera omat tämän vuoden parhaat luonnonkosmetiikkalöytöni, joita voin muillekin suositella! (Lista ei ole millään lailla tärkeysjärjestyksessä eli jokainen tuote on omalla tavallaan aivan yhtä mielenkiintoinen ja tutustumisen arvoinen):

Le Baume Integral no. 1

Ranskalainen klassikko, joka on valloittanut sydämiä luonnonkosmetiikan ystävien parissa jo vuosien ajan. Itse "myöhäisherännäisenä" ennätin kokeilemaan tätä vasta tämän syksyn aikana ja en enää yhtään ihmettele, miksi tätä voidetta niin kovin kehutaan! Kyseessähän on siis monitoimivoide, joka toimii mm. päivä- ja yövoiteena, kasvonaamiona, silmänympärysvoiteena, after sun -voiteena... you name it! Ideana on, että esimerkiksi reissuun lähtiessä pärjää tällä yhdellä putelilla ison purkkiarsenaalin sijaan - kätevää ja fiksua! Itse olen tykästynyt pehmeän "karamellinomaiseen" tuoksuun sekä simppelin eleganttiin pakkaukseen myös.

Flow Cosmetics: Balm to Milk Cleanser

Tämäkin tuote on monelle luonnonkosmetiikkafanille tuttu: kotimainen Mustikka-puhdistusöljyvoide Flow Cosmeticsilta. Itse olin alkuun hieman skeptinen öljypohjaisen puhdistusaineen suhteen, mutta yllätyin todella positiivisesti - tämä öljyinen geeli nimittäin muuttuu pehmeän maitomaiseksi yhdistyessään veden kanssa ja puhdistaa ihon todella tehokkaasti jättäen raikkaan fiiliksen ja suorastaan syväpuhdistetun tunteen. Tässäkin tuotteessa tykkään tosi paljon pakkauksesta, tuotteen koostumuksesta sekä tuoksusta myös - pieniä asioita, jotka kaikki kuitenkin vaikuttavat positiivisesti käyttökokemukseen. Erityistä plussaa tälle tuotteelle tietysti kotimaisuudesta!

Dr. Hauschka: Kasvovesi

Muutamia vuosia sitten hurahdin kasvovesiin huolella ja siitä asti testissä on ollut lukuisia, toinen toistaan ihanampia kasvovesiä. Tämä Dr. Hauschkan versio on minulle aina ollut suht tavanomaisen näköinen puteli, joka on "aina" löytynyt kauppojen hyllyltä, ja on mielessäni usein jäänyt uudempien, trendikkäämpien puteleiden varjoon ostopäätöstä tehdessä. Kun kuitenkin tänä vuonna lopulta annoin tälle mahdollisuuden, en olisi voinut olla enempää vaikuttunut! Tämä kasvovesi on nimittäin todella yrttisen raikas - virkistävän ja jopa hieman viilentävän tehon iholla tuntee välittömästi, ja tuoksu on myös erittäin raikas ja miellyttävä. Tätä tuli monesti suihkittua etenkin kesän kuumimpina hellepäivinä jo heti aamusta.

Circulove Smooth-kasvoöljy ja Calm-seerumi

Suomalaisista, innovatiivisista Circuloven tuotteista kirjoittelinkin myös tänne blogin puolelle taannoin, kun sain niitä testattavakseni. Tällä hetkellä aamun kohokohta on, kun saan ihonpuhdistuksen ja kasvoveden jälkeen levittää iholle ensin Smooth-kasvoöljyn ja sitten Calm-seerumin. Rakastan niiden luksuslaatuista tuntua iholla ja vihreän teen sekä marjojen hurmaavaa tuoksukimaraa. Aivan erityisen ihanat näistä tuotteista tekee niiden pohjautuminen kiertotalouteen ja koko takana oleva tuotekehityksen filosofia.

Bruns Magisk Citron -hoitoaine ja shampoo

Allekirjoittanut, kuten moni muukin, on jäänyt kaipaamaan Santen Brilliant Care-hoitoainetta, joka teki hiuksista ihanan silkinpehmeät. Olenkin metsästänyt tänä vuonna sille vähintään yhtä hyvää korvaajaa ja niinpä lopulta metsästyksen tuloksena löysinkin ruotsalaisen Bruns-sarjan Magisk Citrus-hoitoaineen sekä shampoon. Tämä hoitoaine on aivan täydellinen ja vähintäänkin edellisen luottohoitoaineeni veroinen - täyteläinen, raikas ja jättää hiukset ihanan sileiksi ja pehmeiksi! Raikas sitruunainen tuoksu on tässäkin tuotteessa mieleeni. Myös muut Brunsin hiustuotteet houkuttavat, joten niitä aion ehdottomasti testata tulevana vuonna!

Neal's Yard Remedies: Wild Rose Beauty Balm

Tätä tuotetta olin kuullut ja lukenut hehkutettavan paljon, ja haaveillutkin pitkään sen testaamisesta! Ruusufanin näkökulmasta kuulosti aivan täydelliseltä: villiruusun tuoksuinen, huippulaadukas, moneen tarkoitukseen sopiva luonnonkosmetiikan monitoimivoide. Odotukset olivat siis korkealla, enkä tullut pettymään kun tätä vihdoin pääsin kokeilemaan. Ihanan täyteläinen ja luksuslaatuinen voide, jonka mukana tulee myös laadukas musliiniliina. Jälleen plussaa lähtee laadun lisäksi tälle tuotteelle myös kauniista pakkauksesta sekä ihanasta ruusun tuoksusta!

Jimmy Boyd Lemon & Rose -vartaloöljy

Ihana uusi luonnonkosmetiikkasarja-tuttavuus tänä vuonna oli myös pitkät perinteet jo omaava, vasta nyttemmin Suomeen rantautunut Jimmy Boyd-sarja. Ensimmäinen ostamani sarjan tuote oli Lemon & Rose-vartaloöljy, joten ihastuin heti ensi kerralla - ihanan raikas, kevyt ja nopeasti imeytyvä öljy, jonka tuoksu on hento ja pehmeä, ei lainkaan keinotekoinen tai liian voimakas. Sittemmin olen kokeillut myös sarjan hajuvesiä, jotka myös ovat aivan ihastuttavan raikkaita!


Puhdas+ Bakuchiol Cream & Bakuchiol Elixir

Minulle ja monelle muullekin ravintolisien puolelta tuttu brändi Puhdas+ yllätti tänä vuonna positiivisesti myös ihonhoidon saralla tuodessaan markkinoille kotimaiset versiot ihonhoidon tehoaine bakuchiolia hyödyntävistä tuotteista. Yhteistyön merkeissä pääsin kokeilemaan sarjan Bakuchiol Elixir-seerumia sekä voidetta, ja molemmat ovat jääneet pysyvästi suosikeikseni! Aivan huippua, että bakuchiol-tuotteita saa nyt myös Suomessa valmistettuna! Molemmat tuntuvat todella tehokkailta ja hoitavilta iholla ja jälleen kerran pisteet tulevat miellyttävästä tuoksusta sekä aivan erityisesti Creamin superinnovatiivisesta ilmatiiviistä ja siististä pakkauksesta, jonka käyttö alkuharjoittelun jälkeen sujuu niin luontevasti että tuntuu kuin "tavalliseen" voidepurkkiin ei enää olisi paluutakaan - tämä käyttöliittymä nyt vain on niin täydellinen monella tapaa!


Tässä siis muutamia suosikkejani tältä vuodelta :) Ensi vuonna testiin pääsee ensimmäisten joukossa ainakin huikea Katja Kokon herkullinen Djusie-sarja, jota allekirjoittanut ja moni muukin odotamme kuin kuuta nousevaa!

Oletko sinä löytänyt tänä vuonna uusia suosikkeja luonnonkosmetiikan saralla?


PS. Seuraa @superihanaa myös InstagramissaPinterestissäFacebookissa sekä tilaa uutiskirje sähköpostiisi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...