keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Tukholma-vinkki: Happy Food Store & GreenStreet Stockholm


Monenlaisten kiireiden vuoksi ovat niin kokkailut kuin bloggailutkin jääneet viime aikoina todella vähiin, ainoastaan Instagram on päivittynyt silloin tällöin ja sekin kovin laiskasti. Nyt kuitenkin pääsen vihdoin kertomaan eräästä todella hienosta jutusta, joka on myös ollut yksi syy kiireisiin ja bloginkin hiljaiseloon!


Olen itse aina ollut kiinnostunut uusista terveellisempiä herkkuja ja parempia vaihtoehtoja tarjoavista kaupoista, kahviloista ja ruokapaikoista. Uuteen maahan tai kaupunkiin matkustaessa ne ovat jo vuosia olleet yksi minua eniten kiinnostavista nähtävyyksistä. Tuotevalikoiman lisäksi myös tunnelma ja konsepti ovat minulle todella tärkeitä ja asiakkaana kiinnitän niihin paljon huomiota. Tässäkin blogissa olen aikojen saatossa hehkuttanut monia paikkoja, jotka ovat ihanien raakakakkujen tai laadukkaan kahvin lisäksi tarjonneet myös elämyksiä kaikille aisteille.

Mahtavin juttu juuri tällä hetkellä on, että olen itse viimeisen vuoden aikana saanut olla mukana rakentamassa tällaista asiakkaille elämyksiä tarjoavaa konseptia - ja vieläpä suuresti rakastamani yrityksen kanssa.


Ruohonjuuri on yritys, jota olen rakastanut siitä asti, kun sinne ensi kertaa astuin. Makasiinien myymälä oli monelle liian hippi, minulle taas konseptina ja tuotevalikoimankin kautta jo tuttu. Kun sitten vuonna 2006 myymälä muutti uutta Kampin keskusta vastapäätä ja myymäläilme uudistui, olin fiiliksissä: juuri tähän suuntaanhan ekokauppojen tulisikin kehittyä, nämä ovat oikealla tiellä.  Itiksen myymälän avauduttua vuonna 2009 olin heti viikoittainen kanta-asiakas: menin paikan päälle fiilistelemään tunnelmaa tai hakemaan pari juttua, ja lähdin kotiin isot kassit täynnä heräteostoksia. Kirjoittelinkin tuolloin innoissani myös blogiin Itiksen myymälästä otsikolla "Itä-Helsingin paras ruokakauppa. :D" Nyt tätä kirjoittaessani olen jo yhdeksän kuukauden ajan työskennellyt unelmaduunissani tässä suuresti fanittamassani firmassa!

Tiedän, että itseni lisäksi Ruohonjuuri ihastuttaa monia muitakin äärettömän laajalla valikoimallaan ja huikealla palvelullaan. Konsepti on täysin uniikki, eikä 35-vuotista historiaa ja vahvaa brändiä voi kopioida, vaikka osittain samoja tuotteita päivittäistavarakauppojen hyllyille rantautuisikin.


Huikeinta on, että Ruohonjuurta ja sen uniikkia konseptia fanitetaan myös maailmalla. Jo vuosia on Kampin ja Turun myymälöissä käynyt ruotsalaisia asiakkaita, jotka ovat toivoneet Ruohonjuuren myymälää myös Ruotsiin Nyt se on vihdoin totta: Ruohonjuuren ensimmäinen myymälä Happy Food Store avasi viime viikolla ovensa Tukholman Sveavägenillä! Konseptia on tarkoitus laajentaa ja avata myös lisää myymälöitä lähiaikoina.

Happy Food Store on hurmannut ruotsalaiset heti alkuunsa. Moderniin, elämykselliseen myymälään ovat ihastuneet myös monet bloggaajat ja siitä ovat kirjoittaneet ylistävästi jo mm. Ekotipset, Food Junkie,  Malin TiljaThe Waves We Make, Maya Nestorov, Anja ForsnorMitt i Stockholm ja moni muu. Viime viikon avajaisissa oli tiivis tunnelma ja innokkaimmat asiakkaat tungeksivat aamulla sisään jo ennen avaamista. Kehujen määrä on ollut valtaisa ja suosio on ylittänyt odotukset!


Valikoimasta iso osa on Ruohonjuurestakin löytyviä suomalaisten tuottajien tuotteita, joita aiemmin ei ole Ruotsista saanut. Esimerkiksi Foodinin, Frantsilan, Puhdistamon, Helsinki Wildfoodsin ja Flow Kosmetiikan tuotteita löytyy laajat valikoimat Happy Food Storen hyllyiltä. Sen lisäksi valikoimissa on muun muassa paikallisia ruotsalaisia luomu- ja luonnonkosmetiikkatuotteita

Eikä tässä vielä kaikki! Happy Food Storen kanssa Ruotsiin on suunnannut myös iki-ihana, Suomessa jo mainetta niittänyt GreenStreet kohti unelmia. Samoissa tiloissa Happy Food Storen kanssa toimii nimittäin GreenStreet Stockholm -kahvila, josta saa take away-periaatteella mukaan suussasulavia raakakakkuja ja muita herkkuja. Useammissakin ruotsalaisissa blogeissa kehuttiin erityisesti raakakakkuja ja mainittiin, että niin hyviä ei ole aiemmin Ruotsista saanut.

<3 p="">

Ylpeänä ja iloisena haluan siis vinkata kaikille Tukholman-kävijöille uuden vinkin etenkin ekokauppojen, kahviloiden sekä kaiken kauniin ja hyvää tekevän ystäville: suunnatkaa oitis osoitteeseen Sveavägen 22 ja käykää fiilistelemässä myymälän tunnelmaa ja huikeaa valikoimaa! Henkilökuntakin on aivan huippumahtavaa porukkaa ja palvelee isolla ilolla, aivan kuten Suomen Ruohonjuuresn myymälöissäkin.

<3 p=""><3 p="">

Tästä videosta pääset kurkkaamaan pienen "sneak peekin" myymälästä. :)



Happy Food Store, Sveavägen 22.
<3 p="">

<3 p="">


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...