maanantai 11. tammikuuta 2010

Lempeä juuressosekeitto lasten makuun

Meillä lapset ovat ihastuneet sosekeittoihin. Juureksista tehty sosekeitto on talvellakin oivallista lähiruokaa!

Tähän keittoon käytettiin kaapista tällä kertaa löytyneitä juureksia.

























Juuressosekeitto (noin 5-6 annosta)

noin 700-800 g porkkanoita
2 naurista
1 palsternakka
2-3 sipulia
(valkosipulia)
1,5dl jotakin kermaa (kaura / manteli / kuohukerma)
2-3tl Sysmän luomu kasvisliemijauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa
kuivattuja yrttejä
kuivattua ja jauhettua inkivääriä
vettä

Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä vain sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Lisää joukkoon kasvisliemijauhe. Keitä kypsiksi (höyryttäminen olisi tietysti parempi eli sitäkin kannattaa kokeilla) ja soseuta. Lisää kerma, mausteet, vettä tarpeen mukaan ja kiehauta.

3 kommenttia:

  1. Alkoi hulluna tehä tuommosta mieli nyt, lurps.

    VastaaPoista
  2. Sosekeitot on hyvä keino saada pienetkin syömään kasvisruokaa. Meillä vähän vastaava on lusikoitu pitkään nimellä aurinkokeitto. Jotenkin upposi paremmin kuin "juuressose..." ;)

    VastaaPoista
  3. Okriina, joo, taidokas markkinointi on lasten kanssa se juttu. Meilläkin esim. broccolit on "kukkia" yms. muitakin vastaavia "myyvempiä" nimiä on käytössä - menekki on heti taattu :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...