torstai 21. toukokuuta 2015

Smoothiebaari supermarketissa


Viime päivät on somessa kohistu mahtavasta uudesta konseptista, jossa yhdistyy monta hienoa juttua: Lifted Pop-up Smoothie Bar avautui alkuviikosta K-Supermarket Postitalossa ja on auki vielä ensi viikon. Liftedin blogissa lisätietoa projektin taustoista - kannattaa ehdottomasti käydä lukaisemassa. Itse ihastuin tähän jo heti hankkeesta jokin aikaa sitten kuultuani, koska siinä yhdistyy monta tuttua ja jo entuudestaan suosikikseni noussutta aihetta ja toimijaa. Liftedin lisäksi mukana on Satokausikalenteri, Foodin sekä Suomen parhaan hevi-osaston palkinnonkin voittanut, upea tänään yhden vuoden täyttänyt tavallista parempi ruokakauppa K-Supermarket Postitalo.

Idea on siis, että asiakas voi kerätä kaupan valikoimista haluamansa ainekset ja smoothie surautetaan hänelle niistä heti paikan päällä.


Niinpä koko viikon oli mielessäni tänne suuntaaminen heti ensi tilassa. Viikko oli kovin kiireinen, mutta eilen sain vihdoin lounastaukoni suunniteltua siten, että kipaisisin hakemassa täältä lounassmoothien. Se olikin helpommin sanottu kuin tehty, sillä perille päästyäni huomasinkin, että smoothie bar on auki ainoastaan iltaisin klo 16-19. Eipä muuta kuin tänään töiden jälkeen uusi yritys!


Smoothiebaari sijaitsee heti hevi-osastolla, melkein heti kauppaan sisään tultaessa. Viiden jälkeen asiakkaita parveili paikalla jonoksi asti, mikä oli mielestäni lähtökohtaisesti vain hyvä merkki. Kävin hakemassa tiskiltä lapun, jonka taakse valitsemieni hedelmien ja vihannesten punnituslaput kerättäisiin laskutusta varten, ja lähdin kiertelemään hevi-osastoa.

Olen pitkään ihastellut Instagramissa erilaisia pitaya smoothie bowleja ja haaveillut pitayan ostosta tähän tarkoitukseen, joten nyt ajattelin toteuttaa tämän suunnitelmani. Etsinnöistä huolimatta en kyseistä hedelmää löytänyt, ja kysyessäni sainkin tiedon ettei sitä ole tällä hetkellä valikoimissa. Niinpä päädyin ottamaan smoothien pohjaksi perinteisemmät ainekset eli yhden porkkanan, yhden appelsiinin ja yhden banaanin.


Tiskillä oli mahdollista yhden euron lisämaksua vastaan lisätä smoothieen Foodinin superfoodeja. Itse valitsin riisiproteiinia, gojimarjoja, chia-siemeniä sekä kookosöljyä, eli melkeinpä kaikilla herkuilla mentiin. :) Smoothie valmistui nopeasti ja sitä odotellessa jo latailin ensimmäisiä #munsmoothie -kuvia Instagram-kisaa varten. :)

Smoothieta valmistui valitsemistani aineksista kaksi isoa mukillista, jotka maksettaisiin kassalla. Koska samalla reissulla tarkoituksenani oli hoitaa myös perheen ruokaostokset samaisesta kaupasta, osoittautui smoothieiden mukana kuskaaminen hieman haastavaksi. Jätinkin ne säilytykseen "tiskin taakse" siksi aikaa, kun kävin keräilemässä ostokset, mutta myös täyden ostoskorin ja kahden täysinäisen smoothiemukin kanssa kassalle navigointi ja maksaminen vaati hieman luovuutta. Tätä puolta voisi siis ehkä vielä kehitellä tulevaisuutta varten, jos ja kun smoothiebaari joskus saa myös jatkoa tai konsepti leviää laajemmalle! Joka tapauksessa kokemus oli kaikin puolin hieno ja terveellistä pikaruokaa -ajatus on hyvin lähellä omaakin ruokafilosofiaani. :)

Sitä odotellessa: Lifted Pop-Up Smoothie Bar on vielä ensi viikon ajan K-Supermarket Postitalossa klo 16-19, kannattaa käydä tsekkaamassa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...