lauantai 2. toukokuuta 2015

Lehtikaalihummus


Hehkuttelin lehtikaalia taannoisessa postauksessa, suunnitellen lehtikaalihummuksen tekoa. Tänään sain vihdoin toteutettu suunnitelmani.

Pohjana käytin täältä löytyvää reseptiä sitä hieman mukaillen. Tuoreen valkosipulin tilalla käytin tällä kertaa kaapista löytyvää valmista murskaa.

Lehtikaalihummus oli todella nopea ja helppo valmistaa, ja osoittautui oikein kiinnostavaksi tuttavuudeksi. Lehtikaalin voimakas maku maistui siinä selkeästi, tahinia ja kikherneitä olisi jopa voinut olla hieman enemmän, samoin mausteita. Salaatin kanssa tarjoiltuna oli superhyvää. Maistui meillä enemmänkin aikuisille kuin lapsille, joiden mielestä maku oli liian "tujua".






Lehtikaalihummus (noin 4 dl kulhollinen)

100 g tuoretta lehtikaalia
n. 300 g kikherneitä
2 rkl tahinia
1 tl valkosipulimurskaa (tai 1-2 valkosipulin kynttä)
1/2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl juustokuminaa
loraus sitruunan mehua
ripaus suolaa

Leikkaa lehtikaalista lehtiruodit. Hienonna blenderissä tai sauvasekoittimella.
Lisää joukkoon kikherneet ja sekoita.
Lisää täytteen muut ainekset ja sekoita.

Herkullista viikonlopun jatkoa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...