sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Nice cream eli ihana banaanijäätelö


Moni terveys- ja raakaruokaskeneä vaikkapa Instagramissa aktiivisesti seuraava ei ole varmaankaan voinut välttyä törmäämästä "nana nice creamiin". Kyseessä on siis tuo ihastuttava, suorastaan nerokas keksintö eli terveellinen herkkujätski banaanijäätelö.

Banaaneja kuluu ainakin meidän perheessä reippaasti, eikä ihme. Onhan se mitä mainioin eväs vaikkapa retkille ja välipalaksi: terveellinen, helposti ja nopeasti mukaan otettava ja kaiken lisäksi helppo syödä. Eväiden lisäksi banskuja kuluu smoothieihin ja erilaisiin aamiaisiin sekä jälkkäreihin.

Kirjoittelin muutama viikko sitten banaaniletuista ja nyt ajattelin naputella pari sanaa toisesta nerokkaasta tavasta banaanien hyödyntämiseen. Yksinkertaisimmillaan banaanijäätelö eli "nana nice cream" koostuu pakastetuista banaaneista, jotka on soseutettu blenderillä hienoksi seokseksi. Nice creamin voi maustaa halutessaan täysin oman maun mukaan ja eri maku- ja värivariantteja saada aikaan lisäämällä banaanien joukkoon esimerkiksi erilaisia jäisiä marjoja.

Meillä lapset ovat aivan hullaantuneita banaanijäätelöön ja suurinta herkkua onkin banskujäde koristeltuna oman maun mukaan smoothiekulhon tapaan. Kuvassa oma tämänpäiväinen nice cream -annokseni, joka koostui banaanista, mansikasta, karpalojauheesta sekä acai-jauheesta. Koristelin sen tyrnillä, mulperi- ja gojimarjoilla, kurpitsan- ja auringonkukansiemenillä, chia-siemenillä ja mehiläisen siitepölyllä.

Banaanijäätelö

Vinkki: Pakasta kypsiä (mielellään jopa hieman ylikypsiä) banaaneja jo varastoon pakkaseen etukäteen. Pilko banaanit viipaleiksi ja pakasta pienissä rasioissa tai pusseissa. Näin sinulla on pakkasessa aina aineksia valmiina, ja niitä on kätevä ottaa sieltä nopeasti jätskihimon iskiessä. :D

- Jäisiä viipaloituja kypsiä banaaneja (niin monta kuin syöjiä, itse laitan yleensä vähintään 1 banaani per hlö)
- Halutessasi voit lisätä muita jäisiä marjoja ja marjajauheita sekä makeutusta esim. hunajaa (ei välttämättä tarpeen, banaani itsessään makea)

Sekoita blenderissä tasaiseksi seokseksi ja nauti!

Huom! Täysin jäisten ainesten sekoittaminen vaatii blendereiltä paljon; kaikkien blenderien osalta tämä ei onnistu helposti vaan homma vaatii sekoittelua ja soseutusta pienissä erissä. Tarvittaessa voit antaa ainesten sulaa/pehmetä huoneenlämmössä hetken ennen sekoittelua.

Herkullista alkavaa viikkoa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...