lauantai 11. huhtikuuta 2015

Banaaniletut


Muutamia vuosia sitten tulivat monelle, myös minulle, tutuiksi banaaniletut. Nuo trendikkäät, herkulliset ja terveelliset vaihtoehdot perinteisille maito- ja vehnäjauhopohjaisille letuille. Ihastuin ideaan heti, ja siitä lähtien onkin banaanilettuja syöty meidän perheessämme epäsäännöllisen säännöllisesti.

Meillä banaaniletut jakavat mielipiteitä perheen sisällä: toiset tykkää, toiset ei. Itse olen tykästynyt erityisesti banaaniletuille tyypilliseen makeahkoon makuun ja pannukakkumaiseen rakenteeseen, jonka ansiosta ne on helppoa ja miellyttävää syödä. Voinkin siis lämpimästi suositella näitä niin aamiais-, välipala- kuin iltapalavaihtoehdoksikin!

Itselläni oli pitkään haasteena, että letut tuppasivat hajoamaan paistettaessa, eikä taikina pysynyt kasassa. En ole koskaan saanut toimimaan pelkästään banaanista ja kananmunista koostuvaa taikinaa. Kun aloin lisätä taikinaan pienen määrän jonkinlaista jauhoa (yleensä käytän näihin esim. kookos- tai tattarijauhoa, valkoista vehnäjauhoa ainoastaan äärimmäisessä hätätilanteessa) alkoi myös taikina pysyä kasassa ja lopputuloskin olla palkitseva. Etenkin kookosjauho tuo lettuihin ihastuttavan, pehmeän maun.

Päällisiä varioimalla pystyy banaanilettuihin tuomaan mukaan uusia makuvivahteita. Esimerkiksi tänään letut maistuivat oikein herkullisilta hunajan, Alpro soijakerman, mustikoiden sekä luomukookoslastujen kera.


Banaaniletut ( n. 12-15 kpl)

4 banaania
4 kananmunaa
ripaus esim. kookos- tai tattarijauhoja

Muussaa banaanit ja sekoita joukkoon kananmunat. Lisää jauhot. Anna taikinan turvota hetki. Paista pannulla pieniä lettuja. Koristele ja mausta maun mukaan.

Herkullisia hetkiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...