keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Täydellinen smoothiekulho – 5 vinkkiä


Smoothiekulhot, smoothie bowls, taitavat olla tämän hetken some-hitti. Aiheesta kirjoitti taannoin myös Helsingin Sanomat: "Trendikkäin smoothie syödään nyt lusikalla". HS:n jutussa viitattiin myös The Telegraphin juttuun smoothie bowl -trendistä, jossa todetaan osuvasti: "If you're not on Instagram, you'd be forgiven for not knowing of the latest trend that's taken the health food community by storm."

Omiin aamupalarutiineihini on smoothie eri muodoissaan kuulunut jo vuosien ajan, aina kun siihen on ollut mahdollisuus. Nykyisessä suht hektisessä elämäntilanteessa tämä on tarkoittanut pääasiassa viikonloppuja, jolloin smoothieta on surautettu kerralla suurempikin satsi isommalle porukalle. Aiempia smoothiereseptejäni vuosien varrelta voi käydä kurkkimassa mm. täältä.

Ihastuin smoothie bowleihin jokin aikaa sitten, koska mielestäni hyvin koostettu smoothiekulho on oikeastaan vielä astetta parannellumpi versio sinällään huippuhyvästä innovaatiosta eli smoothiesta, jossa kaikki hyvät ja terveelliset ravintoaineet saa nautittua helposti ja kätevästi samalla kertaa optimaalisessa muodossa. Smoothiekulho-konseptissa koostumusta voi boostata vielä entisestäänkin paremmaksi kulhon koristeluiden myötä. Ja mikä parasta, kokonaisuus myös näyttää suorastaan syötävän kauniilta!

Smoothiekulhoja väsätessä vain mielikuvitus on rajana, mitä tulee koostumukseen tai koristeluihin. Mieleen tuli kuitenkin muutama vinkki, jotka itse olen kokenut hyödyllisiksi ja jotka haluaisin jakaa myös teidän lukijoiden kanssa:

1. Itse smoothien rakenteesta tulee paksu ja täyteläinen banaanin ja avokadon myötä. Etenkin vihersmoothieihin heitän lähes aina mukaan molemmat. Marjapohjaisissa saattaa riittää myös pelkkä banaani, jolloin mausta tulee makeampi. Moni on kehunut myös jäisiä banaaneja, jotka tuovat jäätelömäisen rakenteen. Itse en ole tätä vielä päässyt testaamaan.

2. Etenkin marjoja sisältävissä smoothieissa chia-siemenet (juuri ennen blendausta sellaisenaan mukaan heitettyinä) tuovat kivasti karkeutta ja "puuromaista" rakennetta mukaan. Itse olen ehkä jopa enemmän tykästynyt tähän kuin yön yli liotetuista siemenistä tehtyyn hyytelö-tyyppiseen chiaan.

3. Koristelussa tuoreiden marjojen ja/tai hedelmien sekä kuivattujen ainesten (siemenet, pähkinät, marjajauheet jne.) yhdistelmä toimii mielestäni parhaiten.

 4. Kiivi on tuoreista hedelmistä yksi oma vahva suosikkini koristeluun. Näyttää hyvältä ja sopii makunsa puolesta smoothien kuin smoothien päälle.

5.  Kattaus on puoli ruokaa: valitse mieleisesi kulho tai tarjoiluastia, jossa smoothie pääsee parhaiten oikeuksiinsa ja näyttää mielestäsi herkullisimmalta.

Antoisia herkutteluhetkiä! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...