tiistai 2. kesäkuuta 2015

Pian se on täällä: #WeRunHelsinkiVihjaisin taannoin Helsinki City Run –tunnelmista kirjoitellessani, että saapa nähdä missä ja milloin juoksen seuraavan puolikkaani. :) Ei mennyt montaakaan päivää tästä kepeästä heitosta, kun tein päätökseni. Se tulisi olemaan Helsinki Half Marathon, joka juostaan siis tulevana lauantaina 6.6. stadin upeimmissa urbaaneissa maisemissa.

Alun perin ajatukseni oli ollut tsekata tänä vuonna vain HCR ja mahdollisesti sitten vuoden kuluttua HHM. Olivathan tapahtumat ajallisesti niin lähellä toisiaan -  vain muutama viikko välissää - etten ennen HCR:aa pitänyt millään lailla realistisena, että aloittelija voisi juosta molemmat melkein putkeen. HCR:n jälkeen mieli kuitenkin muuttui ja löysinkin itseni hyvin pian tutkailemasta HHM:n reittiä. 

Päätöstä ei tarvinnut kauaa pohtia. Helsinki Half Marathonin reitti on yksinkertaisesti upea. Se kulkee halki monien, itsellenikin jo useamman vuosikymmenen ajalta tuttujen ja rakkaiden maisemien ja paikkojen. Aika nopeasti olin päättänyt, että haluan ehdottomasti juosta läpi sen heti ensi tilassa nyt, kun siihen tilaisuus tarjoutuu. En aikoisi odottaa vuotta, sillä koskaan voi tietää, olisiko osallistuminen vuoden päästä edes mahdollista. Elämä kun on tässä ja nyt.


Tällä hetkellä aikaa koetukseen on kokonaista kolme päivää. Startti on aikaisin lauantaiaamuna. Ylihuomenna avautuu kisaexpo Kansalaistorilla ja pääsen hakemaan numeroni. Sitä odotellessa olen HCR:n jälkeen valmistautunut seuraavasti:

HCR:n jälkeinen viikko palautumista ja paljon lepoa. Pari rauhallista palauttavaa noin 30 min lenkkiä.

Seuraava viikko saman ohjelman mukaisesti kuin HCR:llekin treenatessa toiseksi viimeinen viikko. Yksi pitkä lenkki (1,5 h) ja kolme noin 30-40 min lenkkiä, joista osassa mukana vk-harjoituksia. Lisäksi kahvakuulailua.
 
Kulunut viikko valmistautumista, kaksi rauhallista noin 30-40 min lenkkiä joista jälkimmäinen eli viimeinen ennen lauantaita on tiedossa huomenna. Ruokailut painottuneet hieman hiilaripainotteisempaan suuntaan ja tällä viikolla onkin tullut melkoisen huolettomasti herkuteltua hyvällä omallatunnolla esimerkiksi Fafa’sin, Cafe Kokon sekä The Cockin (Dessert Ping Pong table mukaan lukien - tästä myöhemmin lisää) antimilla. 


HHM:n jälkeinen viikko tuleekin olemaan itselläni hektisempi kuin aikoihin, joten saapa nähdä milloin ennätän päivittämään tänne kuulumiset lauantailta. Ainakin Instagramin puolelle välittyy kuitenkin varmasti ainakin jonkin verran päivän tunnelmia, joten kannattaa liittyä seuraajaksi sielläkin puolella. :)

Löytyykö muita HHM:lle tulijoita? Kuinka moni oli jo viime vuonna mukana? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...