tiistai 30. kesäkuuta 2015

Mansikka-lime -raakakakku


 
Kesän kuluessa on ollut aihetta juhlaan useampaankin otteeseen ja Puhdistamo Raw Pop Upin suussasulavasta mansikka-lime -raakakakusta inspiroituneena päätin kokeilla jotakin samantyyppistä myös kotikeittiössä.


Ohjeen kehittelin melko lailla omasta päästäni fiilispohjalta. Pohja koostui suurimmaksi osaksi taateleista ja pähkinöistä, täytteessä pääraaka-aineina olivat liotetut cashew-pähkinät ja kookosöljy. Täyte koostui kahdesta kerroksesta, joista alempi vaalea limekerros ja päällä vaaleanpunainen mansikkakerros. 
 
Kakku onnistui omasta mielestäni kohtuullisen hyvin. Ainoastaan mansikkatäytteestä tuli aavistuksen verran liian nestemäinen ja pehmeä limetäytteeseen verrattuna. Tämä johtui ehkä siitä, että käytin siihen yhteensä puoli kiloa pakastettuja mansikoita, joista sulaessa irtoaa paljon nestettä. Ensi kerralla tämän haasteen voisi taklata lisäämällä "mansikkalayeriin" vielä hieman enemmän kookosöljyä. Tai sitten käyttämällä tuoreita mansikoita, joita kohta alkaa toivottavasti olla saatavilla enemmän myös kotimaisina :)
 
 
Mansikka-lime -raakakakku (8-10 palaa)
 
Pohja:
noin 200 g taateleita
noin 100 g saksanpähkinöitä
noin 0,5 dl kookosjauhoja
1-2 rkl raakakaakaojauhetta
loraus vettä
 
Täyte:
noin 200-250 g liotettuja cashew-pähkinöitä
noin 2 dl sulatettua kookosöljyä
2 dl jääkaapissa säilytettyä kookosmaitoa
noin 0,5 dl hunajaa (halutessasi 100& vegaanisen kakun, voit korvata hunajan muulla makeuttajalla)
500 g mansikoita
puolikas lime
koristeeksi esim. marjoja tai syötäviä kukkia


Laita cashewpähkinät likoamaan veteen edellisenä iltana tai 3-4 tuntia ennen kakun valmistamista.

Valmista pohja. Sekoita pohjan ainekset blenderissä, lisää tarvittaessa vettä tai kookosöljyä tarpeen mukaan. Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Sekoita liotetut cashewpähkinät, kookosöljy ja kookosmaito blenderissä. Lisää muut ainekset. Maista ja lisää makeutusta tai muita aineksia tarvittaessa.

Ota noin 1/3 täytteestä erilleen ja lisää siihen puolikkaan limen mehu sekä raastettu kuori.
Lisää täytteen loppuosaan noin 500 g tuoreita tai pakastettuja mansikoita (jos käytät pakastettuja, lisää täytteeseen kookosöljyä, jotta täyte pysyy riittävän kiinteänä)

Kaada limetäyte pohjan päälle ja laita kakku pakkaseen hyytymään siihen asti, että täyte on muuttunut kiinteäksi. Lisää sitten mansikkatäyte pohjan päälle ja laita koko kakku pakastimeen hyytymään. Ota jääkaappiin sulamaan noin 3-4 tuntia ennen tarjoilua,.

Koristele halutessasi esim. tuoreilla marjoilla tai syötävillä kukilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...