tiistai 23. helmikuuta 2016

Pari helppoa aamiaisvinkkiä: smoothiekulhot ja tuorepuurot


Arkiaamut. Ne ovat varmasti kiireisiä meillä itse kullakin. Silloin on tärkeää, että aamiaisen saa kasaan mahdollisimman nopeasti ja helposti. Viikonloppuaamuisin tai lomalla sen sijaan on ihanaa valmistella ja nauttia aamiaista kiireettömästi.
Meillä aamiaistarjonta vaihtelee laidasta laitaan tilanteesta riippuen. Kiireisimmillään se on leipää, jogurttia myslin kera, perus-kaurapuuroa (viikonloppujen luksusversiona siitä vaikkapa kookos-voimapuuro) ja mahdollisuuksien mukaan myös hedelmiä. Jos aikaa on käytettävissä enemmän - kuten vaikkapa esimerkiksi viikonloppuisin - ei mikään voita ihanasti koristeltua smoothiekulhoa, joka ilahduttaa niin makuhermoja kuin silmääkin.
Vinkkejä smoothiekulhojen tekoon ja koristeluun olenkin aiemmin kirjoitellut esimerkiksi täällä.
Smoothiekulhon väsääminen on kuitenkin usein hieman aikaa vievää puuhaa ja pahimmassa tapauksessa aamulla blenderin osatkin odottavat vielä tiskikoneessa pesua edellisen päivän jäljiltä. Niinpä erittäin hyvä vaihtoehto on myös jääkaapissa valmiiksi yön aikana tekeytyvät aamiaiset kuten vaikkapa viime vuosina trendien aallonharjalle noussut "overnight oats", joista löytyy mitä kauniimpia ja mielikuvituksellisempia annoskuvia Instagramin puolelta.


Itse keksin nämä superhelpot ja -näppärät aamiaiset vasta vähän aikaa sitten keksiessäni, että reseptiin voi käyttää ihan tavallisia kaurahiutaleita, joita lähes aina löytyy kaapista eikä edes maksa paljoa. :) Tutuista ja turvallisista kaurahiutaleista sekä kasvipohjaisesta maidosta tehty tuorepuuro onkin ollut oma aamiaiseni monena hektisenä tai laiskana arkiaamuna. Tässä yksi mahdollisimman helppo, mutta hyvä vinkki sen toteutukseen.

SUKLAINEN TUOREPUURO eli OVERNIGHT OATS

kaurahiutaleita (halutessasi gluteenittomia)
suklaanmakuista kasvipohjaista maitoa, esim. soija- tai mantelijuomaa
halutessasi pieni ripaus chiasiemeniä

Sekoita kaurahiutaleet nesteeseen kulhossa, aivan kuin perinteistä kaurapuuroa valmistaessasi. Jos haluat lisätä chiasiemeniä, sekoita myös ne joukkoon. Laita kulho yön yli jääkaappiin tekeytymään. Aamiainen odottaa valmiina herätessäsi :) Siirrä se halutessasi tarjolle toiseen kulhoon ja koristele makusi mukaan esim. tuoreilla hedelmillä ja kookoslastuilla.

Millainen on sinun suosikkiaamiaisesi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...