Talvipäivien helppo, nopea ja edullinen kotiruoka. Tämä ohje on mahdollisimman simppeli perusohje, jota voi kukin varioida oman makunsa, taitojensa ja käytettävissä olevan ajan mukaan.
PINAATTI-LINSSIKEITTO
(n. 6 annosta)
n. 2-3 l vettä
kasvislientä itse tehtynä tai valmiina jauheena/kuutioina
n. 1 kg perunoita
n 300 g porkkanoita
muita juureksia maun mukaan (esim. valmiit keittojuurekset)
n. 200-250g vihreitä linssejä
tuoretta pinaattia
suolaa
mustapippuria
Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kasvisliemi.
Huuhtele linssit huolellisesti. Halutessasi voit esikeittää niitä 10-15 min.
Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja muut juurekset. Laita kiehumaan kattilaan yhdessä linssien kanssa. Keitä miedolla lämmöllä kattilassa noin 20 min.
Lisää lopuksi mausteet ja silppua päälle tuore pinaatti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti