perjantai 12. helmikuuta 2016

Ystävänpäivän helppo ja nopea raakakakku

 //   yhteistyössä Foodin  // Tiedättehän sen tunteen, kun kiireisen arjen pyörteissä yhtäkkiä huomaat, että ystävänpäivä tai jokin muu hyvä syy juhlaan iskee kuin puun takaa ilman, että olisi aikaa tai energiaa alkaa suunnitella alusta asti huikeita uusia raakakakkureseptejä, joilla yllättää ystävänsä tai rakkaansa tänä vuonna. Kun vuorokaudesta tuntuvat tunnit loppuvan kesken ja kuitenkin tekisi mieli tarjota juhlan kunniaksi jotakin muuta kuin kaupan pakastepullia tai lisäaineilla kyllästettyjä leivonnaisia.

Itselleni kävi tänä vuonna juuri näin ystävänpäivän alla. Tilanteen pelasti tällä kertaa aivan loistava kiireisen perheenäidin ratkaisu, nimittäin Foodin raakakakun valmistuspaketti*, jota olen jo pidempään suunnitellut testaavani ja nyt siihen tarjoutuikin mitä parhain syy. :)


 "Foodinin raakakakun valmistuspaketilla pääset kokeilemaan raakakakun valmistusta itse! Terveellinen raakakakku valmistetaan Foodinin valmistuspaketin reseptillä luomulaatuisista cashew­pähkinöistä ja taateleista, laadukkaista raakakaakaotuotteista, lucuma-jauheesta sekä aidosta vaniljasta. Tällä valmistuspaketilla raakakakkujen leipominen on helpompaa kuin koskaan ja onnistut varmasti.  Paketti sisältää kaiken, mitä kakkuun tarvitset sekä ohjeet onnistuneen raakakakun tekoon." (lainaus  tuotekuvauksesta Foodinin sivuilta)

Paremmalta ei juuri voisi kuulostaa, vai mitä? :) 


Paketti sisälsi tosiaan yllätyksekseni vain muutamia perusaineksia: taatelit, cashewit, kookosmannan sekä kaksi erilaista jauhesekoitusta, toisen pohjaan ja toisen täytteeseen. Lisäksi mukana tuli ohje kakun tekoon.

Itse prosessi kakun tekemiseen oli harvinaisen simppeli. Ehkä haastavin osuus oli muistaa laittaa taatelit ja cashewpähkinät liotukseen pari tuntia ennen varsinaiseen kakun tekoon ryhtymistä. :) Sen jälkeen blenderissä sekaisin ensin pohjan ainekset, jotka kaavittiin irtopohjavuoan pohjalle ja sitten täytteen ainekset, jotka siihen päälle. Kakku pakkaseen noin tunniksi ja sitten jääkaappiin. Koristelu ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla ja hedelmillä.
 


Kakusta tuli melko pienehkö, joten vinkkinä voisin suositella pienikokoisen irtopohjavuoan käyttöä, kuten itsekin tein. Tällöin kakusta tulee korkeampi ja näyttävämpi. On kuitenkin melko täyttävää ja tuhtia mm. cashewpähkinöiden ja kookosmannan ansiosta, joten pienikin pala jo riittää makeannälän tainnuttamiseen ja arvelisin kakusta riittävän jopa about 10-12 hengelle.


Maku on hieman toffeemainen, kuten muistaakseni pakkauksessakin mainitaan. Täytteen jauheseoksessa on mukana mm. lucuma-jauhetta, joka tuo kakkuun tämän ihastuttavan pehmeän maun. Muuten kakussa maistuvat myös taatelit, cashewpähkinät sekä kookos sulassa sovussa.

Paitsi että kakku on äärimmäisen helppo ja nopea tehdä, on se myös luomu, gluteeniton, maidoton ja vegaaninen. Helppo ratkaisu siis myös siinä mielessä, että sopii moneen erilaiseen ruokavalioon. :)

Meillä jatketaan siis ystävänpäivän juhlintaa tällaisissa herkuttelun merkeissä ja nautitaan myös sekä silmää että makuhermoja hivelevistä kakunkoristeista: passionhedelmistä, mansikoista, pensasmustikoista ja ananaskirsikoista, jotka ovat erityisesti lasten suosiossa.

Juhlistetaanko teillä ystävänpäivää herkutellen? :)

* tuotteet saatu / yhteistyössä FoodinEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...