maanantai 29. helmikuuta 2016

Pieni & SOMA ravintolavinkki


Pari päivää sitten avautui Helsinkiin kaupungin ensimmäinen sushiburrito-paikka, Ravintola Soma. Sitä ehdittiin hehkuttaa paljon jo ennen avaamista monessa paikassa mm. valikoiman  gluteenittomuuden ja maidottomuuden ansiosta.


Soma sijaitsee Fredrikinkadulla, aivan Andantea vastapäätä. :)
 
 

Mistä sushiburritoissa sitten on kysymys?

Soman sivuilla kerrotaan:

"Sushiburrito on meksikolaisen burriton ja japanilaisen sushin fuusio.

Se on kädestä syötävä, raikas, terveellinen noin 550 grammaa painava rulla. Sushiburritoissa sulautuvat yhteen Aasian ja Etelä-Amerikan ruokakulttuurit.

Suomeen tuotteet on kehittänyt Top Chef -finalisti Samu Koskinen. Päärullaajana hän on yhdistänyt monia tekstuureja ja makuja muodostaen niistä herkullisia kulinaarisia kokonaisuuksia.

Kaikki kastikkeista lähtien valmistetaan omassa keittiössä. Sushiburrito kääritään aina asiakkaan edessä ja se rakentuu ilman puolivalmisteita. Ne ovat värikästä, raikasta ruokaa, jonka koostumus on rapsakka, kun sitä puraisee. Se onkin sushiburriton juju – rapeus, tuoreus ja fantastinen maku.

SOMAn sushiburritot ovat luontaisesti gluteenittomia, maidottomia ja ne sisältävät runsaasti tuoreita herkullisia kasviksia. Valittavana ovat kala-, kasvis-, kana- ja liharullat. Riisitön vaihtoehto löytyy myös listalta."


Pääsin itse testaamaan tämän ihastuttavan uutuuspaikan tänään lounaalla. Pakko hehkuttaa, että käynti oli elämys kaikille aisteille ja ilahdutti sekä makunystyröitä että silmää. Pidin paikan visuaalisesta ilmeestä, tunnelmasta, visuaalisuudesta (mukaan lukien pakkausten design) sekä ennen kaikkea ruoasta! Vegaaninen sushiburrito löytyi myös listalta ja oli aivan suussasulavan herkullista. Itse burrito oli todella iso ja siitä ei ainakaan jäänyt nälkäiseksi. :) Menua voi kurkistaa täältä.


Sushiburritojen kaveriksi tarjolla oli myös kahta erilaista jääteetä, rooibosta sekä vihreää teetä. Itse en millään voinut vastustaa vihreän teen kutsua. :) Suosittelen ehdottomasti testaamaan. Ihanan virkistävä juoma varmasti etenkin kuumina kesäpäivinä, joita toivottavasti on luvassa myös tulevan kesän aikana. :)

Ravintola Soma, Fredrikinkatu 27. Avoinna arkisin 11-21, la 12-18.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...