torstai 10. maaliskuuta 2016

Terveellisemmät treenieväät: suosikkejani

* kaupallinen yhteistyö *   


Liikuntaa harrastaessa hyvin olennainen osa suoritusta on hyvät treenieväät. Kun itse aloin harrastaa suht säännöllistä liikuntaa, tuli tämäkin kysymys ajankohtaiseksi. Mitä ja miten syödä ennen ja jälkeen liikuntasuorituksen, ja mistä saada tarvittaessa energiaa myös sen aikana?

"Perinteiset" urheilujuomat, -geelit ja -patukat ovat itselleni tuntuneet aina hieman keinotekoisilta ja vierailta. Esimerkiksi juoksutapahtumissa olen kuitenkin urheilujuomia ottanut, kun tarjolla on ollut, mutta geelien tilalle olen valinnut mieluummin esimerkiksi Honey Stingerin hunajapohjaisia geelejä, joista kirjoittelinkin aiemmin HCR2015-kokemusten yhteydessä.

Ilahduin itse todella positiivisesti huomatessani, että Hunajainen SAM on äskettäin tuonut markkinoille esimerkiksi juuri urheilijoita varten suunnatut hunajatikut*. Kyseessä on siis 100% luonnontuote eli hunaja, jota myydään pieninä "shotteina" isommissa pakkauksissa.


Olinkin itse jo  aiemmin pohdiskellut, että pelkkä hunaja sellaisenaan olisi mitä mainioin luonnollinen energiaboosti, mutta pohdiskellut käytettävyyttä ja mukana kuljettamista. Nämä hunajatikut olivat siis kuin suora vastaus tähän tarpeeseen! Viime aikoina ne ovatkin olleet olennainen osa etenkin aamutreenejäni. Kuulun niihin, jotka eivät yleensä syö aamiaista ennen aamulenkkiä tai -kuntosalia, suurimmaksi osaksi käytännön pakon vuoksi (arkiaamuina ei millään ole mahdollista syödä aamiaista 2-3 tuntia ennen harjoitusta). Niinpä olenkin nyt yhä useammin nauttinut esimerkiksi ennen kuntosalille menoa hunajatikun, joka kulkeekin tosi kätevästi mukana taskussa tai treenikassissa, ja saanut siitä energiaa aamutreeneihin.


Entäpä muut syötävät sitten? Hedelmät, pähkinät ja raakapatukat ovat tietysti aina in ja kätevä vaihtoehto. Sen lisäksi rahkabuumi on ollut kuntoilijoiden ja muidenkin parissa kuumimmillaan nyt pari vuotta. Itsekin olen silloin tällöin halunnut ostaa mukaan helposti lusikoitavan välipalan, ja rahkan lisäksi erityisen ihastunut olen ollut markkinoille tulleisiin kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin. Yosa Sport on ollut käytössä jo pidemmän aikaa (iso plussa mukana tulevasta muovilusikasta, jonka ansiosta herkun voi lusikoida kätevästi missä vaan  - vaikkapa matkalla salille tai jumppaan) ja nyt suureksi ilokseni kasvipohjaisten vaihtoehtojen valikoimat laajenivat entisestään, kun Alpro toi markkinoille aivan ihastuttavat, soijapohjaiset Go On -rahkat*.


Nämä ihanat uutuudet ovat Suomessa saaneet todella hyvän vastaanoton. Esimerkiksi vegaanisissa Facebook-ryhmissä niitä on koko alkuvuoden ajan metsästetty pääkaupunkiseudun kaupoista ja bongauksia jaettu innolla muiden kanssa. Itsekin viime kuukausien ajan kauppaan mennessäni olen suunnistanut lähes aina tsekkaamaan, löytyykö Go Oneja hyllystä. Helmikuun alusta tuotteita on onneksi alkanut saada Suomesta laajemminkin, ja niitä voikin nyt löytää melkein mistä vain hyvinvarustellusta ruokakaupasta!

Näistä uutuuksista hdottomia suosikkejani treenieväiksi ovat maustetut passionhedelmä ja mustaherukka, joiden tuotekonsepti muistuttaa jonkin verran maitopohjaisia, joitakin vuosia sitten markkinoille tulleita kreikkalaisia jogurtteja, joiden pohjalla on hilloa. Näissä Alpron vegaanisissa vastineissa pohjalla on siis maustettu hillo ja myös itse rahka on joko mustaherukan tai passionhedelmän makuinen. Sarjaan kuuluu myös maustamaton rahka isommassa purkissa, joka sekin on suorastaan suussasulavan hyvää esimerkiksi laadukkaan hunajan sekä tuoreiden hedelmien ja/tai marjojen kanssa nautittuna.

Mitä juomiin tulee, luonnollisempi vaihtoehto perinteisille urheilujuomille on ollut Big Tree Farms kookosvesi. Joitakin vuosia sitten oli keskustelua siitä, onko kookosvesi tuotteena ja sen ympärille syntynyt buumi pelkkää huijausta. Itse ajattelen, että valmiiden kookosvesien osalta näin ehkä osittain onkin, koska onhan kyseisessä tuotteessa myös paljon katetta ja se roudataan Suomeen toiselta puolelta maailmaa. Toisaalta urheilujuomatarkoituksessa kookosvesi jauheen muodossa on mielestäni kuitenkin aivan huippuhyvä tuote. Luonnollisempi kuin tuntemattoman kuuloisia ainesosia sisältävät urheilujuomat ja kuitenkin ravinteikkaampaa kuin pelkkä vesi. Varsin kätevä kuljettaa mukana ja sekoittaa veteen urheilujuomajauheen tapaan.

Onko sinulla omia suosikkeja treenieväistä, joita haluaisit suositella muillekin? :)

`tuotteet saatu // yhteistyössä Hunajainen Sam sekä Alpro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...