maanantai 21. maaliskuuta 2016

SAM Signature - hunajoiden aatelia

* yhteistyössä Hunajainen SAM *


Olen jo useasti aiemmin hehkuttanut hunajaa ruoanlaitossa. Meillä siis hunajaa käytetään keittiössä paljon ja se on pitkälti korvannut esimerkiksi valkoisen sokerin makeutusaineena. Erityisen ihastunut olen aina ollut erilaisiin maustettuihin erikoishunajoihin, joita voikin hyödyntää ruoanlaitossa mitä monipuolisimmin tavoin!

Innostuinkin suuresti saadessani testattavaksi Hunajainen SAMin ihanan uuden Signature-tuoteperheen tulokkaita, joita voisi kutsua suorastaan luksustuotteiksi. Todella tervetulleita uutuuksia Suomen markkinoille siis! :)


SAM Signature -sarjan tuotteet ovat tarkoin valikoituja, erityisiä hunajalajeja Euroopasta. Kustakin hunajasta voi kiehtovalla tavalla löytää valituilta alueen omien kukkaketojen, metsien ja niittyjen herkulliset terveiset. Nämä neljä hunajaa ovatkin kuin tuliaisia Euroopasta; puhdasta yhtä raaka-ainetta paikalliselta alueelta.

Sarjaan kuuluu yhteensä neljä tuotetta:

Jokaisella on oma tunnusomainen makunsa ja erityiset ominaisuutensa. Meillä ollaan ihastuttu melko tasapuolisesti näihin kaikkiin, mutta erityisesti juoksevassa muodossa olevat Metsähunaja Salamancasta* sekä Toscanan hunana Italiasta* ovat osoittautuneet sangen monikäyttöisiksi ja suosituiksi, myös kätevän pakkauksensa ansiosta. Tässä muutama vinkki, miten olen näitä ihania uutuuksia hyödyntänyt keittiössä.SMOOTHIEKULHOT: Ihana makea Toscanan hunaja Italiasta sopii mitä parhaiten esimerkiksi smoothien tai smoothiekulhon valmistukseen tuomaan makua ja makeutta tarvittaessa. Hunajan voi sekoittaa joko muihin aineksiin blenderissä tai pursottaa vaikkapa kuvioksi päälle.


Täältä voit tsekata vinkkejä smoothiekulhojen tekoon :)


SALAATTIKASTIKKEET. Hunajainen SAM Signature-hunajat ovat aivan ihania salaattikastikkeissa. Yksinkertaisimmillaan teen kastikkeen niin, että sekoitan vain keskenään oliiviöljyä, yrttejä sekä vaikkapa Toscanan hunajaa Italiasta.

Tässä salaatissa on couscousta, pinaattia, kikherneitä, tomaattia ja maapähkinöitä. Hunajainen salaatinkastike toimii sen kanssa loistavasti. :)


OMENA- TAI PUNAHERUKKAPAISTOS. Yksi oma suosikkini nopeista, helpoista ja herkullisista ilta- tai välipaloista on uunissa paistettu omena- tai punaherukkapaistos. Itse en ole enää vuosiin käyttänyt valkoista sokeria sen makeuttamiseen (paitsi joskus hätätapauksessa, jos hunajaa tai kookos/intiaani tms. sokeria ei kaapista löydy).

Tällä kertaa punaherukkapaistoksen makeutti ihastuttava Metsähunaja Salamancasta. Sen tumma ja täyteläinen maku sopi täydellisesti yhteen kirpeiden punaherukoiden kanssa.

Yleensä teen paistoksen ihan fiilispohjalta kaatamalla kulhoon randomisti paljon kaurahiutaleita, rypsi- tai kookosöljyä sekä hunajaa. Sekoitan ne keskenään ja kaadan seoksen uunivuokaan omenalohkojen tai punaherukoiden päälle ja laitan uuniin 175 asteeseen siihen asti, että on kypsää. :)

BANAANILETUT TAI –VOHVELIT. Mikä voisikaan olla makoisampaa ja ihanampaa, kuin hunajalla makeutetut banaaniletut tai -vohvelit? Voit sekoittaa hunajan jo taikinan sekaan tai vastaavasti joko täyttää tai koristella valmiit vohvelit hunajalla. Namskis! :)


* tuotteet saatu / Hunajainen SAM

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...