keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Retkieväät: helppoja ja terveellisiä vinkkejä

* yhteistyössä Foodin


Etenkin näin kesäaikaan tuntuu varmasti monesta meistä siltä, että koko ajan pitäisi, tai pikemminkin saisi, olla jossakin menossa. Kauniit ilmat (ja miksei myös huonommatkin) suorastaan kutsuvat lähtemään retkelle luonnon helmaan tai urbaanimpaan ympäristöön  – retkikohteitahan riittää joka makuun!

Retkeily on kivaa ja huoletonta, mutta omalla tavallaan ehkä myös hieman stressaavaa, etenkin jos retkeillään isommalla porukalla kuten vaikka lapsiperheen voimin.  Mukaan pitäisi aina ehtiä, osata ja muistaa pakata asianmukaiset varusteet sekä syötävää ja juotavaa riittävästi koko porukalle. Ainakin meidän perheessämme retkelle lähdöt etenkin kesäaikaan tapahtuvat välillä melko spontaanistikin. Tilanne voi olla se, että kotona kaapit ammottavat tyhjyyttään  ja ne retkieväät pitäisi ehkä ad hoc -periaatteella hommata siitä ainoasta reitille osuvasta, heikosti varustellusta pikkukaupasta. Niiden pitäisi lisäksi ennen kaikkea olla mahdollisimman helposti syötäviä ja matkassa säilyviä. Eipä ole ihme, että useimmiten tällaisissa tapauksissa eväät ainakin meillä koostuvat  lähinnä banaaneista, karjalanpiirakoista ja pillimehuista tms., joissa toki ei myöskään ole mitään vikaa – etenkään banaaneissa, jotka ovat aivan loistavia retkieväitä.
 

Näiden lisäksi mitä parhaimpia snacks-tyyppisiä retkieväitä ovat myös esimerkiksi erilaiset mantelit, pähkinät ja kuivatut marjat. Omia suosikkejani näistä ovat mitkäpäs muutkaan kuin tietysti Foodinin laadukkaat tuotteet*, joita heidän oman verkkokauppansa lisäksi alkaa jo löytyä kivasti myös kauppojen hyllyiltä, esimerkiksi yhdet kattavimmista valikoimista livenä taitaa löytyä Ruohonjuuresta.


Retkieväiden ja muiden tarpeellisten tavaroiden kuskaukseen sopii mitä parhaimmin aivan ihana Foodinin upouusi laadukas ja kestävä kangaskassi*, jonka muuten saa nyt heinäkuussa verkkokaupasta yli 59€ tilauksiin kaupan päälle!


Meidän perheen lemppareita omatekoiseen "trail mixiin" retkelle ovat Foodinin parapähkinät, mantelit, cashewpähkinät, mulperit ja inkamarjat*.


Erilaiset myslipatukat ja niiden monet variaatiot ovat myös tosi käteviä retkellä. Niitä onkin suhteellisen helppo loihtia vähällä vaivalla, jos kaapissa sattuu olemaan jemmassa esimerkiksi juurikin erilaisia pähkinöitä. Taatelit samoin kuin kaurahiutaleet toimivat hyvänä pohjana ja niitä olenkin itse usein käyttänyt, lisäten sitten tilanteen mukaan joukkoon aina mitä kaapista kulloinkin sattuu löytymään. Tässä yksi melko helppo ja nopea resepti, jota voi varioida aina tarpeen mukaan. :)

HELPOT PÄHKINÄ-MYSLIPATUKAT (noin 6 kpl, halutessasi isomman annoksen tee tupla- tai tripla-annos)

10 pehmeää, tuoretta taatelia
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl Foodin cashewtahnaa
50g Foodin cashewpähkinöitä
50g Foodin mulperimarjoja
30g Foodin manteleita
20g Foodin inkamarjoja
2 rkl kookosöljyä

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Pähkinöitä ja manteleita kannattaa liottaa hetki ennen blendausta. Seos saa jäädä karkeaksi ja sinne voi jäädä "sattumia", pääasia että ainekset hieman murskaantuvat.

Muotoile taikinasta myslipatukoita tai -palloja. Paista noin 100-150 -asteisessa uunissa n. 30-45 min. Anna kovettua huoneenlämmössä vielä muutama tunti. 


Samalla ohjeella saat näistä raakapatukoita kuivattamalla uunissa matalammassa lämpötilassa pidemmän aikaa (useita tunteja noin 40-asteisessa uunissa).


Mitkä ovat sun tai teidän perheen lemppareita retkieväiksi? :) 

* tuotteet saatu // yhteistyössä Foodin

2 kommenttia:

  1. Retkieväinä pidän sellaisista joilla ei saa tahmeita käsiä :D Se onkin kriteerinä aika korkealla! Pähkinät, smoothiet ym. toimivat hyvin, kuten myös voileivät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Lemmi! :) Vähän sama täällä, etenkin lasten kanssa sitä parempi mitä vähemmän sotkua ja säätöä eväiden kanssa. Voileivät on tosiaan ihan hyvät myös ja meilläkin melkein aina mukana jos vaan on mahdollisuus tehdä kotona eväät etukäteen.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...