keskiviikko 7. syyskuuta 2016

MATCHA-SUKLAAKAKKU

 // kaupallinen yhteistyö // 


Tiedättehän sen tunteen, kun joskus tekisi yhtäkkiä mieli jotakin hyvää kahvin kanssa. Vaikkapa laadukasta tummaa suklaata tai pientä suklaakakun palaa. :)

Itse olen todennut, että etenkin raakakakuissa suklaakuorrutuksen teko on joskus aikaa vievää, kun eri aineksia täytyy sulatella vesihauteessa keskenään. Siksi olinkin aivan ilahtunut kuullessani Foodinin tuovat markkinoille valmiit raakasuklaamassat jokin aikaa sitten. Vielä mukavampaa oli huomata kuluneen kesän aikana, että samoja massoja saa nyt myös rouhemaisessa muodossa. Toisin sanoen raakasuklaakuorrutuksen teko esimerkiksi leivonnaisiin ei ole koskaan ennen ollut näin helppoa! Rouhe vain vesihauteeseen, jossa se sulaa nopeasti ja valmis sulanut suklaa on käytettävissä saman tien.



Tämä gluteeniton, maidoton ja sokeriton kakku syntyi nopeasti ex tempore kaapista löytyvistä aineksista. Makeutta tuo banaani ja täyteläisyyttä Foodinin suklaanmakuinen heraproteiini.* Raakakakku ei kuitenkaan ole tällä kertaa kyseessä, koska paistoin kakkupohjaa uunissa noin tunnin ajan. 

Teema-astiat Finnish Design Shopista.**





MATCHA-SUKLAAKAKKU (gluteeniton, maidoton, sokeriton)
noin 10-12 palaa

Pohja:
2 banaania soseutettuna
2 kananmunaa
1 dl Foodin suklaanmakuista heraproteiinia*
1 dl vettä
1,5 dl kookosjauhoja
1 dl kookosöljyä
0,5 dl kaakaojauhetta
n. 75 g Foodin 72% raakasuklaarouhetta* sulatettuna

Kuorrutus:
n. 150g Foodin 72% raakasuklaarouhetta*
ripaus matcha-jauhetta

Soseuta banaanit esim. haarukalla ja laita kulhoon. Sekoita joukkoon kananmunat. Sekoita heraproteiini ja vesi ja lisää seokseen, lisää muut aineet. Sulata raakasuklaarouhe vesihauteessa ja lisää taikinaan. Sekoita.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (iso tai pieni riippuen kuinka korkean tai matalan kakun haluat). Kaada taikina vuokaan, paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45min-1h.

Sulata sillä välin raakasuklaamassa vesihauteessa ja kaada sulanut seos koristeeksi jäähtyneen pohjan päälle. Anna suklaan kovettua jälleen hetki jääkaapissa. Ripottele koristeeksni matcha-jauhetta.



* tuotteet saatu // yhteistyössä Foodin
** sis. affiliate-linkkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...