tiistai 30. elokuuta 2016

Bounty-raakakakku


Bounty-raakasuklaata on tullut testattua jo aiemmin, mutta vasta nyt sain aikaiseksi kokeilla Bounty-raakakakun tekoa.


Ohjeita kyseiseen kakkuun löytyykin netin syövereistä jonkin verran ja itse ihastuin tähän Aino Mäkelän kehittelemään reseptiin, jota päätin kokeilla. Aino kun on kokenut kakkutaituri ja hänen loihtimillaan resepteillä ei yleensä voi epäonnistua!

Lähdin tekemään kakkua melko spontaanisti ja huomasin, että meiltä puuttui joitakin reseptissä mainittuja aineksia, kuten toco ja samoin myös kookosmannaa oli jäljellä vain pieni kerros purkin pohjalla, ei todellakaan kahta desilitraa. Näin ollen jouduin tuunaamaan reseptiä hieman yksinkertaisemmaksi, mutta hyvää tuli silti. Lopputuloksena hyvinkin tutusti Bountyn makuinen herkullinen kakku :)

Tässä siis oma versioni kakusta, alkuperäisestä reseptistä krediitit Ainolle :)


BOUNTY-RAAKAKAKKU (10-12 palaa)

Pohja:
1/2 avokado
10 taatelia
2 dl vettä
1,5 dl kookosjauhoa
1 dl hasselpähkinöitä
3 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa

Sekoita ainekset blenderissä: ensin avokado, taatelit ja vesi. Lisää sitten kuivat aineet. Vuoraa pieni irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos sen pohjalle.

Kookostäyte:
0,5 dl kookosmannaa
2 dl vettä
4 rkl hunajaa
4 rkl kookosöljyä
3 dl kookoshiutaleita

Sekoita ainekset blenderissä, levitä seos pohjan päälle.

Kuorrute:
1/2 avokado
8 taatelia
1 dl vettä
1 dl kaakaojauhetta
0,5 dl kaakaovoita
ripaus suolaa

Sekoita ainekset blenderissä ja kaada vuokaan täytteen päälle. Laita seos pakkaseen jähmettymään. Kakku säilyy pakastimessa pidempäänkin, itse taisin tehdä sen pari päivää ennen tarjoilua. Se kannattaa ottaa sulamaan jääkaappiin tai huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen tarjolle asettamista. Koristeluun voi käyttää kookoslastuja tai -hiutaleita.


Maistuisiko Bounty-kakku sinulle? :)


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...