torstai 3. marraskuuta 2016

FOODIN IHANAT RAAKASUKLAAT

* yhteistyössä Foodin * 

Raakasuklaa on uusi pulla. Ainakin minulle, ehkä jollekin muullekin teistä? :) Aina jos vain mahdollista on, valitsen nykyään kahvi- tai teekupposeni kanssa pienen palan raakasuklaata tai yritän etsiä jonkinlaisen muun pienen, terveellisen vaihtoehdon peruspullalle. Täytyy myöntää, että joskus vähän liiankin kanssa tulee raakasuklaata hotkittua, eikä se aina jää vain siihen yhteen palaan!


Suomen markkinoilla lukuisien eri valmistajien raakasuklaita on ollut jo monen vuoden ajan, ja lisää pukkaa jatkuvasti. Toinen toistaan houkuttelevampia uusia merkkejä toinen toistaan upeampine pakkauksineen ilmestyy jatkuvasti kauppojen hyllyille. 

Myös kotimaiset toimijat ovat tänä syksynä kilvan tuoneet omia, Suomessa valmistettuja raakasuklaapatukoitaan markkinoille ja I love me -messuilla niitä olikin hyvin tarjolla maisteltavaksi ja mukaan ostettavaksi useammastakin pisteestä.

Itsekin olen maistellut nyt syksyn aikana oikeastaan kaikkien suomalaisten valmistajien raakasuklaauutuuksia ja kyllä se vain on pakko ihan oikeasti todeta, että yksi niistä nousee ehdottomasti ylitse muiden.
 


Foodin on tuonut tänä syksynä markkinoille Suomessa käsityönä valmistetut raakasuklaapatukat*. Makuja löytyy yhteensä viisi erilaista. 

Olin itse kovasti odotellut näitä uutuuksia ja suurin odotuksin avasinkin ensimmäisen, Crunchy Hazelnut -makuisen pakkauksen saatuani näitä messuilta mukaani testiin. Pakko myöntää, että se oli menoa ja muutkin suklaat katosivat ihan muutaman päivän sisään meiltä parempiin suihin. Näihin ihastuivat siis itseni lisäksi myös muut perheenjäsenet, vaikkakaan tummimmat suklaat eivät lapsille yleensä maistu, joten maistelivat lähinnä mietoa Mylkiä.


Miksi näin ja miksi mielestäni Foodinin raakasuklaat ovat ehdottomasti markkinoilla olevista kotimaisista vaihtoehdoista se ehdottomasti paras tällä hetkellä? :) 

Valmistus Suomessa. Foodin raakasuklaat valmistetaan alusta loppuun asti käsin Jyväskylässä. Valmistuksessa käytetään Criollo-alkuperäislajikkeen kaakaopapuja, joita jauhetaan kaksi vuorokautta kivimyllyssä. Aikana jolloin suomalaisen työn ja yrittäjyyden tukeminen on ensiarvoisen tärkeää, tämä on itselleni ehdottomasti yksi suuri syy valita juuri Foodinin raakasuklaa.

Rakenne ja syönnin helppous. Itselleni ovat osana suklaanautintoa tärkeät monet pienet, "käytettävyyteen" liittyvät asiat. Esimerkiksi se, millaisia palat ovat, onko ne helppo irrottaa toisistaan ja onko niistä helppoa haukata. Kovin korkeat ja kivikovat palat ovat mielestäni tässä suhteessa hankalia. Ihanteellisen raakasuklaan tulee olla sopivan kokoisina ja helposti syötävinä paloina. Juuri tämä on yksi Foodinin raakasuklaassa ihastuttavista ominaisuuksista. Patukka on malliltaan litteä ja siinä on yhteensä viisi palaa, jotka loksahtavat aivan ihanteellisen optimaalisesti irti toisistaan ilman että tarvitsee pelätä rikkovansa koko levyä. Positiivisena yllätyksenä jokaiseen suklaapalaan on vielä kaiverrettu oma iloinen pieni viesti, kuten "Love", "Smile", "Share" ja toki myös "Foodin". :)

Pakkaukset. Ainakin itse ostan monesti raakasuklaata ja muitakin tuotteita pakkauksen perusteella. Jos hinta on suunnilleen sama eikä muita erityisiä erottavia tekijöitä ole, saatan tarjolla olevista vaihtoehdoista päätyä kauniimpaan pakkaukseen. Pakkaussuunnittelulla siis ihan oikeasti on väliä, myös monen kuluttajan mielestä. Halvan oloiset, karkkipaperityyliset, räikeät tai foliomaiset pakkaukset eivät ainakaan itseäni raakasuklaamarkkinoilla houkuttele, jos parempaakin on tarjolla. Foodinin pakkaukset ovat kauniin hillityt ja luonnonläheiset, ja ne ovat Foodinin Marian suunnittelemat. Juttelimme pari sanaa messuilla ja Maria kertoi rusetin olleen hänellä vahva visio alusta asti suunnitteluprosessissa. Rusetti on omastakin mielestäni oikein onnistunut ja kiva yksityiskohta pakkauksessa.

Maku. Nämä suklaat ovat todella pehmeän täyteläiset ja ihanasti suussa sulavat. Eivät suinkaan liikan kovia tai rakeisia, kuten monet muut markkinoilla olevat vaihtoehdot omaan makuuni ovat. Foodinin raakasuklaista löytyy myös makuja jokaiselle, viisi erilaista. Osa on vahvempaa ja osa miedompaa, joten oma suosikki varmasti jokaiselle löytyy.


Sen lisäksi että Foodin raakasuklaat sopivat täydellisesti pikku herkutteluun vaikkapa kahvi- ja teehetkien yhteydessä, toimivat ne hyvin monessa muussakin. Esimerkiksi leivonnassa tai miksei vaikkapa smoothie- tai puurokulhon päällä koristeena, kuten alla.


Nämä uutuudet ovat mielestäni todella tervetullut tulokas Suomen markkinoille ja toivon niiden pysyvän valikoimassa vielä pitkään! Oletko sinä jo maistanut Foodinin raakasuklaita tai mikä on oma suosikkisi tällä hetkellä markkinoilla olevista raakasuklaista? :)


* tuotteet saatu testii Foodinilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...