lauantai 19. marraskuuta 2016

VINKKEJÄ KURKUMAN KÄYTTÖÖN RUOANLAITOSSA

Kurkumasta puhutaan paljon tällä hetkellä, eikä ihme. Onhan sen terveysvaikutuksia tutkittu paljon viime aikoina ja todettu kurkumalla olevan monia antioksidanttisia, antibakteerisia ja tulehdusta torjuvia ominaisuuksia, joita löytyy koottuna esimerkiksi täällä.
 

Itselleni kurkuma on ollut tähän asti melko tuntematon ja lähinnä olen tiennyt sitä käytettävän mausteena. Taannoin sain olla kuulemassa Pukka Herbsin yrttiasiantuntija Katie Panden luentoa, joka ainakin omalta osaltani sai vakuuttumaan kurkuman terveyshyödyistä ja miksi ehdottomasti kurkuma tulisi ottaa käyttöön osana säännöllistä ruokavaliota. Ajattelinkin jakaa teidän lukijoiden kanssa pari helppoa ja kätevää vinkkiä siihen, koska uskon monen muunkin ehkä pähkäilevän miten kurkumaa voisi ruoanlaitossa ja keittiössä käyttää.

1. Kapselimuodossa päivittäinen annos tulee varmasti helpoimmin nautittua. Pukka Herbsin Wholistic Turmeric  sekä Turmeric Active -kapseleissa* on mukana myös mustapippuria, jonka kanssa kurkumaa tulisikin aina nauttia sen imeytymisen edistämiseksi. Päivittäinen maksimiannos on kaksi kapselia ja ne voi ottaa vaikka samalla kertaa muiden vitamiinien kanssa.


2. Lämpimissä keitoissa ja muissa lämpimissä ruoissa kurkuma toimii tosi hyvin ja se on ehkä kätevin tapa saada myös muulle perheelle kurkuma maistumaan, jos ajatus kapseleista tuntuu vieraalta. Esimerkiksi erilaisissa linssikeitoissa, muissa erilaisissa kasviskeitoissa tai myös kalakeitoissa kurkuma tuo kivasti mukaan myös makua ja väriä.
 


3. Puuro kurkumalla terästettynä eli "Golden Oats" on hieman eksoottisempi versio puurosta ja vaatii makunsa puolesta alkuun hieman totuttelua. Itse olen kokeillut ihan perus-kaurapuuroon loppuvaiheessa lisättynä kurkumaa, ripauksen mustapippuria, muussattua banaania tuomaan mukaan makeutta sekä hieman kauramaitoa. Toimii, mutta ainakin aloittelijan kannattaa laittaa puuron päälle runsaasti tuoreita marjoja tai hedelmiä tuomaan makeutta ja raikkautta, koska itse puuro on melko tujua maultaan.


Tämän hetken hittiversio lattesta on matcha latten lisäksi myös kurkumalatte eli Golden Mylk. Se on itselläni vielä testaamatta, mutta olen kyllä aikeissa kokeilla sopivan tilaisuuden tullen. :)

Onko sinulla takataskussa hyviä vinkkejä kurkuman käyttöön blogin lukijoille? :)


* Pukka -kapselit saatu testiin Makrobios Hyvinvointitukusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...