perjantai 11. marraskuuta 2016

KIRJAVINKKI: SAMASTA PADASTA

* Kuvat Elvi Rista *

Kiinteiden ruokien aloitus ja sen myötä vauvojen tai taaperoiden ruokailut ja syömiset mietityttävät vanhempia. Itsekin olen taannoin blogin entisessä elämässä, vuonna 2009 kirjoitellut mietteitä ja kokemuksia aiheesta muun muassa postauksissa Ensimmäiset kiinteät: soseita, sormiruokaa vai jotakin siltä väliltä? sekä Avokadolla alkuun.


Seitsemässä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon ja esimerkiksi vauvojen sormiruokailun ympärille on syntynyt tietääkseni ainakin yksi blogi ja iso Facebook-yhteisö Simppeli sormiruokakeittiö, kenties muitakin. Myös kirjallisuutta ja tietoa aiheesta on laajasti saatavilla.

Yksi tämän syksyn uusista ruokakirjoista, johon ei ole voinut välttyä törmäämästä, on upea vauvaperheen ruokakirja Samasta padasta*. Sen ajatuksena on tarjota inspiraatiota ja vinkkejä hyvän kotiruoan valmistamiseen koko perheelle, perheen pienimmät vauvat ja taaperot mukaan lukien - tai oikeastaan juuri heidät ensisijaisesti huomioiden. Kirja ei puhukaan ainoastaan soseiden tai sormiruoan puolesta, vaan pikemminkin "makujen karnevaalista", johon vauvaperheessäkin voidaan päästä vähällä vaivalla käsiksi.


Samasta padasta -kirja on visuaalisesti todella houkuttelevasti tehty ja sen takaa löytyykin useita taitavia naisia tekijöinä. Itse olin aivan myyty viimeistään siinä vaiheessa, kun kuulin että kirjassa esiintyvät lapset ja aikuiset on vaatettanut ihana suomalainen nuori design-yritys Vimma, yksi omista tämän hetken suosikeistani. Kirjan kuvat ovatkin siis ihanaa silmänruokaa myös!


Kirjasta löytyy yhteensä kuusikymmentä vauvaperheelle sopivaa reseptiä, joista esimakua voi kurkata täältä. Tykkäsin itse toteutuksessa erityisesti siitä, että reseptit on laadittu siten, että niitä voi tuunata riippuen siitä, onko syöjänä alle vai yli 1-vuotiaita lapsia. Esimerkiksi suola, hunaja ja muut vastaavat alle 1-vuotiaalle soveltumattomat ruoka-aineet resepteissä on merkattu punaisella, joten ne on helppo jättää pois.


Meillä kiinteiden aloitus on vasta tullut ajankohtaiseksi, joten varsinaisesti en ole vielä ehtinyt testata yhtään resepteistä, vaikka innolla olenkin lueskellut kirjan läpi ja laittanut useita reseptejä jo to do -listalle. Kirjasta löytyy toki myös jo entuudestaan tuttuja suosikkeja, kuten esimerkiksi vesimelonikakusta tämä aivan ihastuttava, banaanilla täytetty versio. Ehkä tätä tulee kokeiltua ensi keväänä 1-vuotissynttärikakkuna, tai jossakin kesän juhlissa :)


Kaiken kaikkiaan Samasta padasta on ihanan inspiroiva ja visuaalisestikin kaunis ruokakirja lapsiperheelle. Suosittelen ihmeessä tutustumaan, jos helpot ja terveelliset kotiruoat pikku herkkusuille kiinnostavat! :)* kirja saatu blogin kautta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...