lauantai 18. tammikuuta 2020

Uusi vuosi, uusi nimi ja ilme


10 vuotta sitten, vuonna 2009 innostuin isosti terveellisestä ruoasta ja superfoodeista, jonka "skene" olikin Suomessa juuri syntynyt ja lähdössä nousuun. Halusin tallentaa ruokakokeiluitani ja -bongauksiani itselleni ja myös muidenkin iloksi, joten pistin pikaisesti ohimennen pystyyn blogin aiheen tiimoilta. Nimeä en ehtinyt sen kummemmin pähkäillä (olin hoitovapaalla kolmen alle 3-vuotiaan kanssa ja kirjoitin blogia lasten ollessa päiväunilla), mutta koska nimi kuitenkin piti keksiä, nappasin siihen ensimmäisenä mieleen tulleet kaksi sen hetken trendikästä ruokasuosikkia: goji sekä avokado. 

Muutaman vuoden kuluttua tästä ei aikani enää riittänyt blogille, joten annoin sen hiipua kaikessa hiljaisuudessa. Vuosien saatossa netti, some ja vaikuttajamarkkinointi kehittyivät, uusia blogeja nousi kuin sieniä sateella. Vuonna 2014 huomasin, että kiireisten ruuhkavuosien pyörteissä ruokavalio ja liikunta olivat jääneet itselläni varsin vähälle huomiolle, ja hyvinvointiasiat alkoivat jälleen nousta pintaan. Omaa elämäntapamuutosta tsemppaamaan päätin herättää useita vuosia naftaliinissa uinuneen blogini taas henkiin, ja perustin sen kylkeen myös Instagram-tilin.

Vuodet ovat vierineet ja maailma muuttunut paljon. Ruoka-asioiden lisäksi fokus on blogissa ja tällä tilillä laajentunut myös luonnonkosmetiikkaan ja muihin vastuullisiin valintoihin kestävän kehityksen teemoihin, vaikka ne ovatkin omia kiinnostuksen kohteitani olleet jo pian 20 vuoden ajan. Nimenmuutos on pyörinyt mielessä jo parin vuoden ajan, mutta aikaa innovointiin tai sopivaa nimeä ei ole koskaan aiemmin tuntunut löytyvän.

Uusi nimi ja uusi ilme näkeekin päivänvalon nyt vuoden 2020 alkajaisiksi. Halusin nimen kuvaavan kokonaisvaltaisesti hyvää fiilistä, onnellisuutta, tyytyväisyyttä ja hyvinvointia, jonka terveellisemmät elämäntavat tuovat meille jokaiselle tullessaan.

SUPER kuvaa kaikkea sitä voimaa ja intoa, jolla terveellisemmät valinnat arjessa vaikuttavat jaksamiseemme. Jo pienikin hetki liikuntaa päivässä tai edes yksi terveellisempi herkku epäterveellisen sijaan voi tuoda hyvän fiiliksen, onnistumisen kokemuksen ja lisää jaksamista arkeen.

IHANAA -sana on jo pitkään ollut mielessäni ja olen toivonut saavani sen jossain muodossa nimeen mukaan. Ihanat asiat ovat omaa sydäntäni lähellä ja uskon, että tarvitsemme arkeemme enemmän ihania hetkiä. Vaikka elämä ei aina olekaan ruusuilla tanssimista ja maailmassa on paljon pahaa, ollessamme elämäämme tyytyväisiä ja nähdessämme useammin sen hyvät ja ihanat ihanat asiat voimme kokea syvää onnellisuutta.

Terveellisten elämäntapojen ja positiivisen ajattelun avulla ei siis ole lainkaan mahdotonta tehdä omastakin elämästään superihanaa!

Pohdin pitkään myös englanninkielistä nimeä, mutta päädyin lopulta suomenkieliseen. Suomenkieliset nimet ovat sitä paitsi tuoreen Kauppalehden jutun mukaan "kuuminta hottia" rapakon takana Piilaaksossa, jossa niin teknologiastartupeja kuin kombucha-firmojakin nimetään suomalaisittain. Ajan hermolla ollaan siis!

Blogin URL-osoite säilyy toistaiseksi edelleen entisenä, jotta vanhat kirjoitukset saadaan pidettyä tallessa. 

Mitäs tykkäätte uudesta nimestä? Ajatuksia? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...