maanantai 25. huhtikuuta 2016

Kookosöljy – luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan

* yhteistyössä Foodin

 
Olen jo muutamasti aiemmin kirjoitellut sertifioidusta luonnonkosmetiikasta ja miksi itse mieluummin suosin sitä kemikaaleilla kyllästetyn kosmetiikan sijasta - esimerkiksi tässä postauksessa.

Monesti kuulee asiasta puhuttaessa käytettävän sanontaa, että iholle ei kannattaisi laittaa mitään sellaista, mitä ei voisi laittaa myös suuhunsa. Tässä on mielestäni oikein hyvin kiteytetty asian ydin. :)

Haluaisinkin esitellä tässä yhteydessä jo vuosien ajan ehkä eniten käyttämäni tuotteen, joka sopii erinomaisesti sekä sisäiseen että ulkoiseen käyttöön. Ei varmaankaan ole suuri yllätys, että kyse on kylmäpuristetusta kookosöljystä*. Siihen liittyen on jo vuosien ajan ollut internet ja blogit juttuja pullollaan, mutta tässä muutamia omia kokemuksiani ja mietteitäni kyseisestä tuotteesta.Vuosien varrella meidän perheessä on kookosöljyä käytetty ruoanlaitossa. Niin makeissa smoothieissa, raakakakuissa ja -jäätelöissä kuin myös lämpimissä ruoissa maustamiseen ja myös esimerkiksi paistamiseen. Kylmäpuristetun kookosöljyn palamislämpötila on korkea, joten tästä syystä se soveltuu hyvin tähän tarkoitukseen. Etenkin aasialaisiin ruokiin, kuten wokkeihin, kookosöljyssä paistaminen tuo kivan twistin ja maun.


Kylmäpuristettu kookosöljy toimii ruoanlaiton lisäksi erityisen hyvin myös ihonhoidossa. Meillä onkin sitä melkein aina erillinen purkki kaapissa myös tähän tarkoitukseen. Verrattuna esimerkiksi valmiina myytäviin kosteusvoiteisiin purkki on edullinen ja riittoisa isollekin porukalle. Purkki kannattaa säilyttää jääkaapissa, koska kookosöljyn rakenne muuttuu ja se sulaa +25 asteessa.Kookosöljystä voi valmistaa myös esimerkiksi hiusnaamion. Sen lisäksi monet käyttävät sitä deodoranttina ja onpa viime aikoina hehkuteltu paljon myös oil pullingia eli hampaiden purskuttelua kookosöljyllä. Nämä ovat itselläni vielä testaamatta. :)

Itse olen tykästynyt erityisesti Foodinin kylmäpuristettuun kookosöljyyn*. Se on tuotettu erityisen hellävaraisesti ja huolella alhaisessa lämpötilassa, hitaasti puristaen ja käyttämällä ainoastaan tuoretta kookospähkinän lihaa. Kyseinen kookosöljy e on puhdas luonnontuote, sitä ei ole puhdistettu väristä, hajustettu, kovetettu (hydrogenoitu) eikä valkaistu, eikä sen valmistuksessa ole käytetty kemikaaleja tai korkeaa lämpötilaa.

Nyt kannattaa klikkailla Foodinin verkkokauppaan nappaamaan itselleen oma purkki tätä sekä sisäisesti että ulkoisesti hyvää tekevää ihanuutta. :)

Mahtavaa alkavaa viikkoa!


* tuotteet saatu / yhteistyössä Foodin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...