tiistai 26. huhtikuuta 2016

Sandro Eira & Marrakech Feast


Sandro on ollut jo pitkään in ja tullut monelle tutuksi viimeisen parin vuoden aikana etenkin legendaaristen brunssiensa kautta. Itselläni oli tähän asti ollut sellainen iso aukko sivistyksessä, etten ole päässyt katsastamaan kyseistä brunssia tai edes lounasta tai illallista Sandrossa. Tähän tarjoutui onneksi mahdollisuus tällä viikolla etsiessämme kivaa, rentoa illallispaikkaa, jossa ruoka olisi hyvää ja sitä olisi riittävästi. :)


Päädyimme tällä kertaa valitsemaan Sandro Eiran, vaikka Kalliossa sijaitseekin se "alkuperäinen" Sandro, joka täytyy ehdottomasti myös käydä joskus katsomassa. Eiran Sandro sijaitsee Tehtaankadulla ja samalla voi tehdä pienen elämysmatkan näille hoodeille, jos ei siellä satu itse asustelemaan.


Meillä oli pöytävaraus jo klo 17 ja taisimme olla melkein ensimmäiset asiakkaat. Olimme varautuneet ruuhkaan, jota ei kuitenkaan tällä kertaa ollut. Muita asiakkaita tuli ripotellen paikalle, mutta täyttä ei ollut missään vaihessa.


 Autenttinen miljöö ja rouhea sisustus ovat olennainen osa paikan imagoa. Plussaa valoisuudesta ja ikkunapaikasta, jonka ansiosta jopa kännykkäkuvat onnistuivat kohtuullisesti (pitkällisen harkinnan jälkeen en millään jaksanut ottaa järkkäriä raahattavaksi mukaan viimeisilläni raskaana). Täältä löytyy paljon kuvattavia yksityiskohtia, mukaan lukien se pakollinen #ihavethisthingwithfloors -kuva. :)


Olimme jo etukäteen tutkineet netistä hieman menuvaihtoehtoja ja päätyneet ottamaan jonkin Marrakech Feast -menuista. Lopulta päädyimme Cleopatra's Gardeniin, joka on siis vegetaarinen (tarjolla on myös täysin vegaaninen Vegan Madness menu). Tämä valinta osoittautui oikein hyväksi :) Annokset ovat siis jättikokoisia ja ne on tarkoitettu jaettavaksi vähintään kahdelle hengelle.


Alkupalaksi saimme siis vuohenjuustolla ja taateleilla täytetyt lämpimät "pastilla pies" -rullat, joiden ohella tarjolla oli tabboulehia sekä erilaisia kastikkeita. Rullat olivat oikein hyviä ja taateleiden makeus sopi täydellisesti yhteen vuohenjuuston kanssa.


Pääruoka-annokset olivat todella isot ja niissä riitti syötävää kahdelle. Falafel-salaattia sekä fatan & halloumi -tajinea, molempia isot annokset. Molemmissa ihastuttivat erityisesti mausteet ja niiden monipuolinen käyttö, joka hiveli kaikkia makuaisteja.


Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, ihastutti kakkubuffet. Tarjolla oli muistaakseni about neljää tai viittä eri kakkua sekä sen lisäksi baklavaa. Itse en kaikkia kakkuja jaksanut maistella, mutta ne muutamat joita testasin, kyllä veivät sydämen. Kakkujen kanssa oli lisäksi ihan pakko tilata aito marokkolainen minttutee. Voi, miten taivaalliselta se taas maistuikaan, olin jo melkein unohtanut.Kaiken kaikkiaan kokemus oli erittäin positiivinen. Voisi todeta, että ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi, kuten illallisseuralaiseni asian ilmaisi. Suosittelen lämpimästi illallispaikaksi ja kunhan pääsen testailemaan lounas- tai brunssimahdollisuutta, uskon voivani suositella sitäkin. :)


Sandro Eira, Tehtaankatu 34, Helsinki.

Avoinna ma-to 10.30-23, pe 10.30-24, la 10-24, su 10-23.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...