torstai 12. toukokuuta 2016

Nopea mustikka-banaanijäätelökakkuTaas on kevät ja kesä, ja juhlan aiheita varmasti riittää yhdellä jos toisellakin. Meilläkin on juhlittu viime päivinä iloista perhetapahtumaa, nimittäin uuden perheenjäsenen syntymää, josta myös tulossa lisää juttua myöhemmin! :)

Halusin jo hyvissä ajoin tehdä pakastimeen jonkin herkullisen jäätelökakun tyyppisen kesäisen raakakakun, joka olisi helppo napata sieltä sitten kun juhliminen tulisi ajankohtaiseksi.

Yksi tämän blogin katsotuimmista reseptipostauksista viimeisen kuluneen vuoden aikana on ollut tämä helppo ja nopea mustikka-raakakakku. Uskoisin siis, että myös tämä mustikkainen kakkuresepti siis voisi olla monien lukijoiden mieleen!


Kakku on äärimmäisen helppo tehdä. Itse tein ison annoksen aamusmoothieta ja tämä valmistui siinä samassa yhteydessä samoista aineksista. Lisäsin vain kakkuun tulevaan osaan hieman kookosöljyä, jotta koostumuksesta tuli napakampi.NOPEA MUSTIKKA-BANAANIJÄÄTELÖKAKKU (noin 10 annosta)


Pohja:
noin 100g hasselpähkinöitä
5-6 tuoretta taatelia
noin 0,5 dl kookosöljyä
loraus vettä

Täyte:
2 kypsää banaania
noin 2-3 dl mustikoita
noin 0,5 dl kookosöljyä
0,5 dl kookosmannaa
1-2 rlk hunajaa tai steviaa
tarvittaessa vähän vettä tai kookosmaitoa

Laita pienen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita pohjan ainekset blenderissä (liota tarvittaessa pähkinöitä ensin hieman). Levitä seos vuoan pohjalle.

Valmista sitten täyte sekoittamalla täytteen ainekset blenderissä. Kaada seos pohjan päälle.

Laita kakku pakastimeen jähmettymään vähintään pariksi tunniksi. Ota sulamaan noin 15-20 min ennen tarjoilua. Koristele esim. raakasuklaalla ja syötävillä kukilla.


Ihanaa keväistä viikkoa! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...