tiistai 4. lokakuuta 2016

JALOTOFU POP-UP -KEITTIÖ UNIONINKADULLA

Erilaiset pop-up -keittiöt ja ravintolat ovat tulleet jäädäkseen ja onkin ilo nähdä, miten niitä putkahtelee Helsinkiin vähän väliä. Tämän viikon kuumin puheenaihe aiheeseen liittyen on varmasti Jalotofun eilen avautunut pop-up -keittiö Unioninkadulla, jossa itse sain käydä myös tutustumassa monen muun ruoan ystävän kanssa. 


Illan teemana oli nyt niin trendikäs kulhoruoka. Lähiaikoina Kamppiin avautuvan DATE + KALE -ravintolan takana oleva kaksikko Richard McCormick ja Anni Kravi olivat paikalla opastamassa  innokkaita kuulijoitaan kulhoruoan saloihin.


Pop-up on auki ainoastaan tämän viikon ajan, joten kannattaa ehdottomasti suunnata paikan päälle, jos liikut tällä viikolla Unioninkadulla.
Tilaisuuden aluksi saimme kuulla lyhyesti Jalotofun historiasta ja tulevaisuudennnäkymistä. Itselleni tämä oli mielenkiintoista kuultavaa, koska heidän tuotteensa ovat tuttuja jo vuosien takaa -  ajalta, jolloin ne olivat vielä suurelle osalle kuluttajista vieraita ja voidaankin todeta kuten Jalotofun kaupallinen johtaja Jouko Riihimäki puheessaan totesi, että he ovat olleet rohkeita uraauurtavia pioneereja. Hän totesi myös osuvasti, että puhuttaessa kasvisruoan suosiosta ei voida enää puhua ainoastaan trendistä, vaan megatrendistä. Kyseessä ei ole pelkästään uusien markkinoille tulleiden tuotteiden ansiosta kasvanut kiinnostus vaan myös laajempi, pitkäkestoisempi ja jo pidempään globaalisti kuluttajien käyttäytymiseen vaikuttanut hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen liittyvä megatrendi.


Myös uusia innovaatioita on todennäköisesti luvassa lähitulevaisuudessa, sillä Jalotofu on hiljattain ostanut tempeh-tuotteita valmistavan Palkuainen Oy:n. 


Illan workshopin aikana oman bowlin sai koostaa Jalotofun tuotteista sekä muista herkullisista aineksista. Erityisesti syötävät kukat olivat oma suosikkini ja antoivat annokselle täydellisen viimeisen silauksen. :)


Viimeisen vuorokauden aikana onkin Instagramissa päässyt ihastelemaan toinen toistaan upeampia illan aikana loihdittuja luomuksia hashtageilla #jalobowl, #jalokuu ja #kulhoruoka. Pointsit järjestäjille myös siitä, että kuvausolosuhteet oli hyvin huomioitu ja ikkunalaudalle järjestetty varta vasten suunniteltu paikka bowlien kuvaamiseen. Siinä riitti ruuhkaa illan aikana ja myös ohikulkijoilla ihmettelemistä! :)Jalotofu pop-up -keittiö, avoinna 7.10. asti Unioninkatu 25 klo 11-18.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...