tiistai 18. lokakuuta 2016

SEARCHING FOR UMAMI: VEGAANISET SUSHIKULHOT

Taannoin Jalotofun pop up -tapahtumassa lanseerattiin ruokabloggaajille Searching for Umami -haaste nyt niin trendikkään kulhoruokateeman nimissä. Pienen ideoinnin ja pohdinnan jälkeen totesin, että koska sushi eri muodoissaan on meillä koko perheen herkkua, voisinpa vaikka lähteä mukaan haasteeseen milläs muulla kuin sushi-idealla. :)


Nämä kasvissushikulhot ovat myös vegaanisia ja niissä on käytetty Jalotofun marinoitua tofua, joka on yksi suosikkini heidän tuotteistaan kylmäsavustetun tofun lisäksi - helppo käyttää, koska sitä ei tarvitse välttämättä maustaa erikseen. Marinoidussa Jalotofussa maistuvat mm. luomubasilika, luomuvalkosipuli ja luomusoijakastike.


SEARCHING FOR UMAMI - VEGAANISET SUSHIKULHOT (2 annosta)

noin 2 dl kvinoaa
2 rkl Clearspring Tamari soijakastiketta
2 rkl Clearspring Ume Plum -kastiketta
2 rkl teriyaki-kastiketta

1/2 pieni bataatti
1/2 broccoli
1 pkt marinoitua Jalotofua
1 pkt siitakesieniä
1/2 kurkku
tuoretta baby-pinaattia
nori-merilevää


Pese kvinoa huolellisesti ja keitä kattilassa noin 15 min, kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Annostele jäähtynyt kvinoa kulhojen pohjalle. 
 
Sekoita 2 rkl tamari-soijakastiketta, ume plum-kastiketta ja teriyaki-kastiketta keskenään ja sekoita kvinoan joukkoon lautasille.

Pilko ja höyrytä bataatit ja kiehauta siitakesienet kattilassa. Pilko tofu kuutioiksi, lorauta päälle hieman teriyaki-kastiketta ja anna imeytyä hetki. Pilko myös broccoli ja kurkku ja asettele kaikki ainekset sektoreittain kulhon päälle. Leikkaa nori-merileväarkeista siivuja ja viimeistele kulho ripottelemalla päälle niitä sekä tuoretta pinaattia.
Bon appetit! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...