lauantai 8. lokakuuta 2016

KAHVILA KUUMA 2.0, ALBERTINKATU

Olin jo pidemmän aikaa suunnitellut visiittiä kahvila KUUMAn uusiin tiloihin Albertinkadulle. Edellisessä, pienessä ja sympaattisessa KUUMAssa Pursimiehenkadulla olin joskus yksin käynytkin, nyt kiinnosti tietää miten uudet (käsitykseni mukaan hieman suuremmat) tilat toimisivat myös vauvan  tai isompienkin lasten kanssa vieraillessa.


Otimme siis riskin ja lähdimme nuorimmaisen kanssa eräänä päivänä katsomaan, pitävätkö jo moneen otteeseen lukemani ja kuulemani kehut paikkansa. Täytyy vain lyhyesti todeta tähän heti ykskantaan, että kyllä!


Ennen saapumista jännitti hieman etukäteen, miten äiti ja jo-puolitoista-tuntia-nukkunut-vauva-joka-herää-minä-hetkenä-hyvänsä -yhdistelmä toimisi etelähelsinkiläisessä hipsterimiljöössä, etenkin kun ei etukäteen tiennyt pääsisikö sisälle edes rattaiden kanssa tai löytyisikö istumapaikkaa jossa voisi rennosti olla vauvan kanssa ja mahdollisesti naputella vähän läppäriäkin jos pienokainen jatkaisi edes hetken ajan uniaan. 


Paikka oli tupaten täynnä ja suuntasin heti tiskille tekemään tilaustani. Päädyin valitsemaan aamiaisen, jota Kuumasta saa koko päivän ajan  aivan mahtavaa! Vaihtoehtoja oli tarjolla kolme erilaista, sekä "perinteisempää" ja terveellisempää versiota. Itse valitsin jälkimmäisen, johon kuului chia-puuro, valinnan mukainen mehu, croissant tai avokadotoast sekä kahvi. Pikainen aamiainen oli toki tullut syötyä jo aikaisin aamulla kotona, mutta tämä oli jo hyvä ja tarpeellinen lisä siihen yhdentoista maissa aamupäivällä, ja kävi hyvin myös brunssista.


Sisustus oli oikein kiva ja inspiroiva, paljon valkoista kaakelia ja vaaleaa pintaa, kukkia ja taidetta. Samoissa tiloissa toimii myös Nest Factory -putiikki.Kun tilaus oli tehty, alkoikin sitten haastavin vaihe eli istumapaikan etsintä, sillä koko kahvila oli tupaten täynnä. Yksi huone/osa kahvilasta on varattu ja sisustettu ns. työtilaksi, jossa on yksi iso pöytä ja sen ympärillä tuoleja. Siellä oli muutama hajapaikka ja se houkutteli itseäni alusta asti. Jos olisin ollut vain yksinäni liikkeellä, olisin ilman muuta päätynyt sinne. Nyt kuitenkin vaunujen ja vauvan kanssa työtilaan meno hieman jännitti, koska paikalla oli monia muita asiakkaita tekemässä töitään läppäreiden kanssa ja pelkäsin meidän aiheuttavan häiriötä. Onneksi henkilökunta oli ystävällistä ja huomatessaan epävarman palloilun auttoi paikan löytämisessä ja rohkaisi myös vapaasti menemään työtilan puolelle, ja mehän menimme. :)Omaan aamiaissettiini valitsin vihermehun ja avokadotoastin chia-puuron kaveriksi. Kahvin sai kasvipohjaiseen maitoon (kauramaito). Annosta joutui odottelemaan melko kauan pöytään, mutta lopputulos oli odotuksen arvoinen. Näin ihanan monipuolista, terveellistä ja visuaalisestikin kaunista aamiaista saa käsittääkseni vain hyvin harvasta paikasta Helsingissä. Erityisesti avokadotoast oli aivan käsittämättömän hyvää. Suosittelen!


Vauva päättikin jatkaa uniaan vielä koko kahvilareissun ajan, joten tämä mamma ennätti rauhassa syödä aamiaisensa ja myös naputella konettaan. Työtila on tosi kiva ja toimiva, ja sitä kannattaakin ehdottomasti testata, jos tarvetta tai mahdollisuutta on.


Tänne mennään uudestaan :)


Kahvila KUUMA, Albertinkatu 6, Helsinki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...