perjantai 8. tammikuuta 2016

Energiaa aamuun + pari tuotevinkkiä

//  yhteistyössä Foodin  //


Näin uuden vuoden kynnyksellä tiedämme kaikki, että kuntosalit täyttyvät ja ruokavalioita rukataan terveellisempään suuntaan. Monella on intoa ja tarve aloittaa uusi vuosi ikään kuin puhtaalta pöydältä, terveellisiin elintapoihin panostaen. Ja mikäpä sen hienompaa! Uusi vuosi on mitä mainioin tilaisuus ja käännekohta aloittaa uusia asioita.

Itselleni vuoden vaihtuminen on aina henkilökohtaisesti merkinnyt henkisesti paljon nimenomaan siinä suhteessa, miten oma mieli kääntyy jo väistämättä kevättä kohti. Talvipäivänseisauksesta alkaen pitenevät päivät hitaasti, mutta varmasti. Aurinkokin tuntuu näyttäytyvän yhä useammin ja mielessä siintävät jo helmikuun valoisat, aurinkoiset pakkaspäivät. Valo tulvii sisään ikkunoista ja etenkin viikonloppuisin sitä aivan häkeltyy nähdessään oman kodinkin pitkästä aikaa päivänvalossa!


Valoisat päivät ja kevään odotus saavat myös aikaan sen, että aamut tekee mieli aloittaa aivan uudella startilla, terveellisissä ja raikkaissa merkeissä. Pirteä smoothiekulho saa ainakin täällä yhä useammin värinsä ja makunsa raikkaista sitrushedelmistä, ja aina kun mahdollista mukaan sujahtaa myös annos vihreää.

Aina ei aikaa monipuolisten herkkuaamiaisten kyhäämiseen kuitenkaan ole liiemmälti, etenkään näin ruuhkavuosien keskellä. Ajattelinkin listata muutamia omia Foodinin suosikkituotteitani, joilla tulee usein tuunattua nopeatkin aamiaiset niin että ne ilahduttavat sekä visuaalisuudellaan, että tuovat myös kaivattua energiaboostia aamuun.

Mehiläisen siitepölyn sanotaan olevan yksi maailman monipuolisimmista superfoodeista, eikä suotta. Foodinin sivuilla on tiivistetty hyvin sen erinomaiset ominaisuudet: "Mehiläisen siitepöly sisältää 22 aminohappoa, joista 8:aa ihmiselle välttämätöntä aminohappoa kehomme itse ei pysty tuottamaan. Aminohappojen lisäksi siitepöly sisältää paljon hyviä ravintoaineita, kuten 27 vitamiinia, 28 mineraalia, 11 entsyymiä sekä 24 hyödyllistä rasvahappoa. Se on monipuolinen sekoitus proteiineista, aminohapoista ja mineraaleista tarjoten kaikki elimistön ravintoainetarpeet hyvin imeytyvässä muodossa. Siitepölyn proteiini on paremmin sulavassa muodossa kuin esim. lihan, munien tai juuston proteiini. Se on vähäkalorinen ja sisältää runsaasti rautaa." 

Kookoslastuilla koristelee helposti ja näyttävästi niin puurot kuin smoothiekulhotkin. Ne sopivat myös vaikkapa puurojen, hedelmäsalaattien tai kakkujen päälle koristeeksi. Foodinin luomutuotetut kookoslastut on kuivattu matalassa lämpötilassa, joten niiden kaikki ravinteet ovat tallella ja paremmin imeytyvässä muodossa.

Kookosmanna on mitä ihanin tuote, joka sopii myös aamiaiskulhoja maustamaan tai koristamaan. Kyseessähän on siis kivimyllyllä kermaiseksi jauhettu kookosmassa, joka antaa ihanan maun talvipäivän aamiaisiin. Foodinin kookosmanna sisältää paljon muun muassa kuitua, terveydelle hyödyllisiä puolipitkiä rasvahappoa (MCT) sekä rautaa.

 Millaisella aamiaisella sinä saat pimeät talviaamut parhaiten käyntiin?

Energistä viikkoa! :)

2 kommenttia:

  1. Mainitsemasi tuotteet ovat itsellänikin käytössä :) Iso vihersmoothie, jossa lisänä heraproteiinia, on mun aamun kick-startti!

    VastaaPoista
  2. Hyvältä kuulostaa Orvokki! Kiitos kommentista ja energistä viikonloppua sinne! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...