sunnuntai 3. tammikuuta 2016

PersimonsorbettiBanaanijäätelö on jo melkein kaikille tuttu, mutta kuinka moni on kokeillut samaan tarkoitukseen sesongin suosikkihedelmää persimonia? :)


Persimonjäätelö on tullut vastaan viime aikoina ainakin täällä ja täällä, ja onhan persimonia nyt hypetetty vähän joka suunnalla, joten pitihän tätä mielenkiintoiselta kuulostavaa ideaa toki itsekin kokeilla! Lopputuloksena oli lähinnä sorbettityyppinen raikas jälkkäri. Terveellistä, kevyttä ja hyvää!


PERSIMONSORBETTI (5-6 pientä annosta)


6 kypsää persimonia
hieman kylmää vettä
n 1 rkl kookosmannaa
halutessasi vähän hunajaa tai steviaa makeutukseen


Huuhtele persimonit kuumalla vedellä ja pilko pieniksi paloiksi. Pakasta palat.


Halutessasi tehdä sorbettia ota palat pakkasesta ja anna hetken sulaa huoneenlämmössä. Laita osa paloista blenderiin ja lisää pieni tilkka vettä. Sekoittele niin kauan, että seos soseutuu, pidä tarvittaessa taukoja välillä, ettei blenderi kuumene liikaa. Lisää jäisiä paloja vähitellen lisää seokseen. (Jos palat eivät soseudu, lisää vielä vettä ja laita valmis seos vielä hetkeksi pakkaseen jäätymään). Lisää kookosmanna ja halutessasi hunaja/stevia. Laita vielä hetkeksi jäähtymään pakkaseen ja tarjoile esimerkiksi tuoreiden marjojen kanssa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...